Zobrazeno 1 - 10
of 43
pro vyhledávání: '"Pumpkin leaves"'
Autor:
Jelena Mijalković, Nataša Šekuljica, Sonja Jakovetić Tanasković, Predrag Petrović, Bojana Balanč, Marija Korićanac, Ana Conić, Jelena Bakrač, Verica Đorđević, Branko Bugarski, Zorica Knežević-Jugović
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 17, p 4027 (2024)
The recovery of valuable nutritional compounds, like proteins, from waste streams and by-products is a key strategy for enhancing production sustainability and opening up new market potential. This research aimed to use high-intensity ultrasound as a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/238662f3a94a4f9690f628ac19779afe
Autor:
Tumikia R. Sanga, Eliezer B. Mwakalapa, Marco Mng'ong'o, Kokusima Kalugendo, Mohanadoss Ponraj, Kenneth K. Maseka
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 14, Iss , Pp 100744- (2023)
Cadmium (Cd) is recognized as one of the most toxic elements to plants and humans when available in higher concentrations. In the present study, a pot experiment was carried out to investigate the effect of different Cd levels (0, 10, 20, 30, and 40
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bffa8c271f1e483c8d711717ad4dc947
Autor:
Bojana Balanč, Ana Salević-Jelić, Verica Đorđević, Branko Bugarski, Viktor Nedović, Predrag Petrović, Zorica Knežević-Jugović
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 10, p 1576 (2024)
Nanofibers made of natural proteins have caught the increasing attention of food scientists because of their edibility, renewability, and possibility for various applications. The objective of this study was to prepare nanofibers based on pumpkin lea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/159fa3f400a84e1eab63c4343bbc3d07
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Albert D. Jere, Agnes Mbachi Mwangwela, Vincent Mlotha, Uyen Thuy Xuan Phan, Koushik Adhikari
Publikováno v:
Scientific African, Vol 10, Iss , Pp e00598- (2020)
Pumpkin (Cucurbita maxima) leaves (PL) are popular indigenous vegetables consumed in Malawi and a large majority of consumers in sub-Saharan Africa. The vegetables are seasoned with peanut (Arachis hypogaea) flour and the dish is known as nkhwani ote
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e713f39fe22e4c8aa5e66a66531baa33
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Mijalković, Jelena, Šekuljica, Nataša, Biçer, Furkan, Pavlović, Neda, Jakovetić Tanasković, Sonja, Knežević-Jugović, Zorica
Publikováno v:
Book of Abstracts-Proceedings / 58th meeting of the Serbian Chemical Society, Belgrade
Proteins are an essential component of the human diet and effectively are provided from both animal and plant sources. Sourcing ribulose-1,5-bisphosphate carboxylase/oxygenase (RuBisCO) from green biomass such as pumpkin leaves, a by-product of the o
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_____10093::093db758b48f591737b8582e43114e3c
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_6252
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_6252