Zobrazeno 1 - 10
of 91
pro vyhledávání: '"Precautionary allergen labelling"'
Autor:
Paul J. Turner, Antonio Bognanni, Stefania Arasi, Ignacio J. Ansotegui, Sabine Schnadt, Sébastien La Vieille, Jonathan O’B. Hourihane, Torsten Zuberbier, Philippe Eigenmann, Motohiro Ebisawa, Mario Morais-Almeida, Julie Barnett, Bryan Martin, Linda Monaci, Graham Roberts, Gary Wong, Ruchi Gupta, Sophia Tsabouri, Clare Mills, Simon Brooke-Taylor, Joan Bartra, Michael Levin, Marion Groetch, Luciana Tanno, Elham Hossny, Barbara Ballmer Weber, Vincenzo Fierro, Ben Remington, Jennifer Gerdts, M. Hazel Gowland, Derek Chu, Marjan Van Ravenhorst, Jennifer Koplin, Alessandro Fiocchi
Publikováno v:
World Allergy Organization Journal, Vol 17, Iss 10, Pp 100972- (2024)
Background: Precautionary Allergen (“may contain”) Labelling (PAL) is used by industry to communicate potential risk to food-allergic individuals posed by unintended allergen presence (UAP). In 2014, the World Allergy Organization (WAO) highlight
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a19a1fad6169466bb0c7c84c39b0c562
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 13, Pp e33316- (2024)
Heterogeneity and overuse of precautionary allergen labelling (PAL) in prepackaged foods have eroded its risk communication efficacy. Experts recommend applying PAL based on allergen concentration thresholds, but adoption remains limited. The aim of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/43f3353e9da3495f9fde4b25bff51de5
Autor:
Alessandro Fiocchi, Linda Monaci, Elisabetta DeAngelis, Veronica Calandrelli, Lamia Dahdah, Rocco Valluzzi, Sara Urbani, Carmen Mazzuca, Stefania Arasi, Arianna Cafarotti, Carla Riccardi, Maria Cristina Artesani, Lorenza Putignani, Valentina Pecora, Valeria Marzano, Vincenzo Fierro
Publikováno v:
Clinical and Translational Allergy, Vol 13, Iss 9, Pp n/a-n/a (2023)
Abstract Background The frequency and severity of reactions in food‐allergic consumers exposed to unintentional food allergen contamination during production is unknown. To warn allergic consumers, it has been suggested for pre‐packaged foods to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cdb9357396214146a52b8c918925f96b
Autor:
Silvia Dominguez, Jérémie Théolier, Beatrice Povolo, Jennifer Gerdts, Samuel Benrejeb Godefroy
Publikováno v:
Heliyon, Vol 8, Iss 11, Pp e11302- (2022)
Canadian regulations require food business operators (FBOs) to implement preventive controls to manage allergens and ensure their accurate declaration. However, the use of precautionary allergen labelling (PAL) is voluntary and competent authorities
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e6b63442fad1417cb2403a24753eb9ec
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Giovanni A. Zurzolo, Rachel L. Peters, Jennifer J. Koplin, Maximilian de Courten, Michael L. Mathai, Katrina J. Allen
Publikováno v:
Allergy, Asthma & Clinical Immunology, Vol 13, Iss 1, Pp 1-4 (2017)
Abstract Precautionary allergen labelling (PAL) has resulted in consumer confusion. Previous research has shown that interpretive labels (using graphics, symbols, or colours) are better understood than the traditional forms of labels. In this study,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/aa2586ed492342f98faea9d1c9cd3b0e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.