Zobrazeno 1 - 10
of 204
pro vyhledávání: '"Pre-slaughter stress"'
Autor:
Nathalia da Silva Rodrigues Mendes, Renato Rodrigues Silva, Moïse Kombolo-Ngah, Pierre-Philippe Rivet, Jerôme Tondusson, Tatianne Ferreira de Oliveira, Sghaier Chriki, Marie-Pierre Ellies-Oury, Jean-François Hocquette
Publikováno v:
Veterinary and Animal Science, Vol 26, Iss , Pp 100411- (2024)
We hypothesized that transportation might impact beef sensory quality, particularly as the distance between farms and the slaughterhouse increases. Specifically, we expected that pre-slaughter transport over longer distances would induce stress in th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/58fbb782d9c34d0c917a413225ab2fbf
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ariadna Mato, Raquel Rodríguez-Vázquez, María López-Pedrouso, Susana Bravo, Daniel Franco, Carlos Zapata
Publikováno v:
BMC Genomics, Vol 20, Iss 1, Pp 1-15 (2019)
Abstract Background Pre-slaughter stress (PSS) impairs animal welfare and meat quality. Dark, firm and dry (DFD) are terms used to designate poor quality meats induced by PSS. Protein phosphorylation can be a potentially significant mechanism to expl
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c7f32fe30bc546099d39368b03bd23e6
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 15, p 2203 (2022)
Heat stress (HS), immune challenges (IC) and pecking behavior are some of the many stressors poultry can experience in commercial settings that may affect bird welfare and meat quality after harvest. The first objective was to determine if HS or IC t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/612f58c4e507450c947072842c3a1102
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Verónica Sierra, Laura González-Blanco, Yolanda Diñeiro, Fernando Díaz, María Josefa García-Espina, Ana Coto-Montes, Mohammed Gagaoua, Mamen Oliván
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 12, p 3115 (2021)
This study investigated the effect of different cattle management strategies at farm (Intensive vs. Extensive) and during transport and lairage (mixing vs. non-mixing with unfamiliar animals) on the myofibrillar subproteome of Longissimus thoracis et
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3cdf3a8b643d4a3ca05b78392cbda4f8
Publikováno v:
Meat and Muscle Biology, Vol 3, Iss 1 (2019)
The main objective of this research was to investigate the interactions between breed, nutrition and pre-slaughter stress, and the potential impacts on the meat quality and retail color/shelf life of lamb meat. Forty-eight Merino and second cross (Me
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1dd935eabdd947ce9183da97b2f4f13d
Publikováno v:
Біологічні студії, Vol 9, Iss 2, Pp 107-114 (2015)
The results on the Adrenocorticotropic hormone (ACTH) level in blood, amino acids and polyamines content in pectoral muscle of broiler chickens under using spleen extract for decreasing pre-slaughter stress are presented. The spleen extract (70% alco
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/957179adab484c1284f6d5f4fc4f7e5c