Zobrazeno 1 - 10
of 280
pro vyhledávání: '"Potato peels"'
Autor:
Layan Helmi, Alissar Al Khatib, Hiba N. Rajha, Espérance Debs, Adla Jammoul, Nicolas Louka, Nada El Darra
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 21, p 3445 (2024)
Recently, there has been a growing interest in reducing waste to promote environmental sustainability, with particular focus on agricultural by-products, especially fruits and vegetables. Potato, a widely used crop across various industries, generate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b201933c5f10411d844fc3b5a0fffacf
Publikováno v:
Agrointek, Vol 17, Iss 4, Pp 951-963 (2023)
Potato processing in food industry leaves the main waste in the form of potato peels. Based on its nutritional value, potato peels has the potential to be used as a food ingredient. 100 g of potato peels contains 115 calories, 19.8 mg of calcium, 7.8
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/58b1601fe1984ceb89e15f11494f24a0
Autor:
Diana Jimenez-Champi, Frank L. Romero-Orejon, Angie Moran-Reyes, Ana María Muñoz, Fernando Ramos-Escudero
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 21, Iss 1, Pp 418-432 (2023)
ABSTRACTThe potato is a tuber with high global demand and importance in the human diet. It is used by food industries to manufacture processed products (French fries, chips, and purees), and consequently, significant quantities of potato peel are gen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8247d2092358418bb3ddf1c7aba5aff6
Autor:
Bouhadi Djilali, Larbi Khadidja Side, Belkhodja Hamza, Belmimoun Asmaa, Habib Asmaa, Semmache Amel, Ouahdi Mohamed
Publikováno v:
Acta Agriculturae Serbica, Vol 28, Iss 55, Pp 13-21 (2023)
The present work consists of producing bioethanol from potato (Solanum tuberosum L.) peels using Saccharomyces cerevisiae. The different physicochemical and biochemical analyses showed that potato peels are rich in nutritional elements that make them
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c09d5980eaba41359ea426c49be9f7b7
Autor:
Osama I.A. Soltan, Hanaa S.S. Gazwi, Amany E. Ragab, Magda E. Mahmoud, Ferial M.N. Fudllalah, Mesfer M. Alqahtani, Abdulrahman Alasmari, Hesham S. Ghazzawy, Dalia M. Hikal
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 108, Iss , Pp 105725- (2023)
The present investigation aimed to improve the nutritional and healthy values and evaluate the influence of bread fortified with dried potato peels (BPP) on Triton X-100-induced hyperlipidemia in male albino rats. The findings demonstrated that BPP l
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fceb6c4dfc484b72b150157442c5c208
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 5, p 651 (2024)
α-Solanine and α-chaconine are the two most predominant glycoalkaloids (GAs) present in potato. Potato peel contains a high concentration of GAs, which are especially interesting for application in the pharmaceutical industry due to their different
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f61176bc8c694c7ea25c89456c5ec00b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.