Zobrazeno 1 - 10
of 80
pro vyhledávání: '"Postprandial responses"'
Autor:
Ingrid Revheim, Simon Ballance, Adelheid Fretland Standal, Anne Rieder, Jutta Dierkes, Anette E. Buyken, Odd Helge Gilja, Trygve Hausken, Hanne Rosendahl-Riise
Publikováno v:
Nutrition & Metabolism, Vol 21, Iss 1, Pp 1-10 (2024)
Abstract Background The cereal fibre β-glucan reduces postprandial glycaemia, however, the underlying mechanisms are not fully understood. Thus, the aim of this study was to investigate the acute effect of a β-glucan-enriched oat bread on gastric e
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3df1d3a2b6d646cebeeec631ddd98a5f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Olga Papagianni, Angeliki Voutsa, Olga Katira, Panagiota Potsaki, Kalliopi Almpounioti, Konstantina Tzitziri, Dimitrios Skalkos, Antonios E. Koutelidakis
Publikováno v:
Life, Vol 13, Iss 4, p 923 (2023)
Several Mediterranean traditional cheeses may present a beneficial effect on postprandial metabolic and inflammatory modulation due to the presence of bioactive components. The objective of the present preliminary nutritional intervention was the inv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a47ba3fb157d45c2a9b8533d111ff29b
Autor:
Olga Papagianni, Thomas Loukas, Athanasios Magkoutis, Maria Kagoudi, Dimitrios Skalkos, Dimitrios Kafetzopoulos, Charalampia Dimou, Haralabos C. Karantonis, Antonios E. Koutelidakis
Publikováno v:
Life, Vol 12, Iss 9, p 1385 (2022)
Several Mediterranean functional foods and their process by-products may exert a beneficial role on hyperlipidemia, hyperglycemia, and oxidative stress modulation, providing bioactive compounds with functional properties, contributing to possible chr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c2fa8c8c82334795af7d87cd66e4cc7f
Autor:
Linn K. L. Øyri, Ingunn Narverud, Martin P. Bogsrud, Patrik Hansson, Lena Leder, Marte G. Byfuglien, Marit B. Veierød, Magne Thoresen, Stine M. Ulven, Kirsten B. Holven
Publikováno v:
Journal of Nutritional Science, Vol 8 (2019)
The long-term cholesterol-lowering effect of replacing intake of SFA with PUFA is well established, but has not been fully explained mechanistically. We examined the postprandial response of meals with different fat quality on expression of lipid gen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/242bccb3bec64ce0816a7b6e2598aaf6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.