Zobrazeno 1 - 10
of 30
pro vyhledávání: '"Popović Slađana S."'
Autor:
Popović Slađana S., Petrović Kristina M., Trnavac-Bogdanović Dušica S., Milošević Dragana L., Graovac Ana D., Trbojević Ivana S., Subakov-Simić Gordana V.
Publikováno v:
Zbornik Matice Srpske za Prirodne Nauke, Vol 2021, Iss 140, Pp 71-84 (2021)
The importance of biofilms in caves, the diversity of microorganisms in them, their mutual relationship and relationship with the substratum are among the advancing research topics in microbial biospeleology. This research is making contribution t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/43a67a5a74954ddab2c2fdd57fd0f3d0
Autor:
Jakovljević Olga S., Popović Slađana S., Živić Ivana M., Stojanović Katarina Z., Krizmanić Jelena Ž.
Publikováno v:
Kragujevac Journal of Science, Vol 2021, Iss 43, Pp 109-122 (2021)
Seasonal analysis of epilithic diatom community from the Vrla River was performed in four seasons a year (six times) at six sampling sites. Between the second (VR2) and the third sampling site (VR3) was located a trout fish farm. The highest number o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cb607bd88c9a4681919258bab9c7d6ad
Autor:
Jakovljević Olga S., Popović Slađana S., Živić Ivana M., Stojanović Katarina Z., Krizmanić Jelena Ž.
Publikováno v:
Zbornik Matice Srpske za Prirodne Nauke, Vol 2021, Iss 141, Pp 9-20 (2021)
Temporal analysis of epilithic diatom community was studied within four seasons per year at five sampling sites in the Mlava River. A trout fish farm was built in the upper part of the river (between the first (ML1) and the second sampling site (M
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fa33a9edfd2148a293005e98f05a1e24
Autor:
Milovanović Željka J., Popović Slađana S., Pantelić Ana S., Milinkov Jelena R., Milošević Dragana L., Petrović Vladimir M., Vidović Milka M.
Publikováno v:
Zbornik Matice Srpske za Prirodne Nauke, Vol 2018, Iss 134, Pp 89-99 (2018)
The ionic content was examined in nine aqueous tea extracts in which time of boiling, acidification of the medium using lemon juice and way of preparation were observed as factors. Ion chromatography was used for determination of inorganic anion c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2fd31db81a85446f887b0a319408a34a
Biofilm forming microorganisms on various substrata from greenhouse of Botanical Garden 'Jevremovac'
Autor:
Unković Nikola D., Popović Slađana S., Stupar Miloš Č., Samolov Elena D., Subakov-Simić Gordana V., Ljaljević-Grbić Milica V., Vukojević Jelena B.
Publikováno v:
Zbornik Matice Srpske za Prirodne Nauke, Vol 2017, Iss 132, Pp 57-67 (2017)
Diversity of subaerial biofilm forming cyanobacteria, algae and fungi was investigated on 10 different substrata from greenhouse of Botanical Garden “Jevremovac”. Out of 37 documented taxa, 16 cyanobacterial and 10 algal taxa were identified.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/66e967d5e926402789e7df7fb6d849d7
Autor:
Trbojević Ivana S., Popović Slađana S., Milovanović Vanja V., Predojević Dragana D., Subakov Simić Gordana V., Jakovljević Olga S., Krizmanić Jelena Ž.
Publikováno v:
Knowledge and Management of Aquatic Ecosystems, Vol 0, Iss 422, p 21 (2021)
Various studies report contrasting results on the substrate-type effect on diatom community composition, but the particularly important question is whether or not it affects diatom-based assessments of water quality. We investigated whether the subst
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c971a7a4822848dd99df06a3458f2105
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.