Zobrazeno 1 - 10
of 297
pro vyhledávání: '"Podsędek A"'
Autor:
Grzegorz J. Wolski, Agnieszka Kobylińska, Beata Sadowska, Anna Podsędek, Dominika Kajszczak, Marek Fol
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 13, Iss 1, Pp 1-14 (2023)
Abstract The question was asked “whether plant phytocenosis has an impact on the medical potential of the extracts from Pleurozium schreberi”. Moss samples were collected from four different phytocoenoses: mixed forest (oak-pine forest), a forest
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/87b7bf7ca0c5408f8b1b9ce60eee4d9c
Autor:
Barbara Frąszczak, Monika Kula-Maximenko, Anna Podsędek, Dorota Sosnowska, Kingsley Chinazor Unegbu, Tomasz Spiżewski
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 22, p 3800 (2023)
Microgreens are plants eaten at a very early stage of development, having a very high nutritional value. Among a large group of species, those from the Brassicaceae family, including kale, are very popularly grown as microgreens. Typically, microgree
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f9a284eeec304687b320d3bf3fe5a792
Publikováno v:
In Journal of Functional Foods May 2021 80
Autor:
Anna Podsędek, Barbara Frąszczak, Dorota Sosnowska, Dominika Kajszczak, Kamil Szymczak, Radosław Bonikowski
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 13, Iss 9, p 5435 (2023)
Microgreens are environmentally friendly and have health benefits in addition to their basic nutritional contents. The effect of white (W), white–blue (W + B), and white–red (W + R) light on the bioactive compounds, nutrient composition, and anti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e0a2055528a947b78b2e8c1700920a38
Publikováno v:
In Journal of Functional Foods October 2020 73
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 22, p 8031 (2022)
The present study investigated the nutrients, biologically-active compounds, as well as antioxidant and anti-lipase activities of chokeberry fruits across four different stages of development, from the unripe green to mature black forms. The highest
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8f00d0f10c8d44f08118a34fb0ce2324
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 80, Iss , Pp 104437- (2021)
Recent studies indicated phenolic compounds as the substances effectively improving hepatic lipid homeostasis, insulin signaling and mitochondrial functions via decrease of fatty acid uptake and lipogenesis inhibition. The aim of the study was to inv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/72cb218e96ac4a0daf4bc0b842b55e81