Zobrazeno 1 - 10
of 354
pro vyhledávání: '"Pořízka P"'
Autor:
Viktória Parobková, Daniel Holub, Martin Kizovský, Gabriela Kalčíková, Ula Rozman, Milan Urík, Karel Novotný, Ota Samek, Tomáš Zikmund, Pavel Pořízka, Jozef Kaiser
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 18, Pp e37844- (2024)
People are exposed to microplastics (MPs) on a large scale in everyday life. However, it is not clear whether MPs can also be distributed and retained in certain tissues. Therefore, the development of analytical methods capable of detecting MPs in sp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a16417055d9546e0939ec363e4516f88
Autor:
Ludmila Čechová, Daniel Holub, Lucie Šimoníková, Pavlína Modlitbová, Karel Novotný, Pavel Pořízka, Zdenka Kozáková, František Krčma, Jozef Kaiser
Publikováno v:
Ecotoxicology and Environmental Safety, Vol 283, Iss , Pp 116807- (2024)
Contamination of the environment with toxic metals such as cadmium or lead is a worldwide issue. The accumulator of metals Cannabis sativa L. has potential to be utilized in phytoremediation, which is an environmentally friendly way of soil decontami
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/225aa6760a314cc39ce44f7b08168514
Library transfer between distinct Laser-Induced Breakdown Spectroscopy systems with shared standards
The mutual incompatibility of distinct spectroscopic systems is among the most limiting factors in Laser-Induced Breakdown Spectroscopy (LIBS). The cost related to setting up a new LIBS system is increased, as its extensive calibration is required. S
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2209.07637
Autor:
Zuzana Slavíková, Pavel Diviš, Wojciech Bialas, Magdalena Montowska, Michaela Adamczyková, Jaromír Pořízka
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 16, Iss , Pp 101185- (2024)
High-protein (HP) food is becoming a popular and nutritionally valuable commodity. The most common protein fortifiers are milk whey or soy protein isolates. However, one of the potentially promising sources of quality protein isolate is wheat bran, t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c8416102d5db4f1fb4be956d617ccce0
Publikováno v:
Mljekarstvo, Vol 74, Iss 4, Pp 312-323 (2024)
Yoghurts with increased protein content are becoming very popular and beneficial across all age groups. The economic growth of the high-protein yoghurt market contributes to the production and research of various alternatives for these products. In t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cc3edfb3522b4b1081746faf95b07837
Autor:
Saeidfirozeh, H., Kubelík, P., Laitl, V., Křivková, A., Vrábel, J., Rammelkamp, K., Schröder, S., Gornushkin, I.B., Képeš, E., Žabka, J., Ferus, M., Pořízka, P., Kaiser, J.
Publikováno v:
In Trends in Analytical Chemistry December 2024 181 Part B
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.