Zobrazeno 1 - 10
of 445
pro vyhledávání: '"Piper guineense"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
N. M. Uzoekwe, C. E. Ezenwajiugo
Publikováno v:
Journal of Applied Sciences and Environmental Management, Vol 27, Iss 4 (2023)
Piper guineense leaves were studied for their phytochemical, proximate, and mineral content. Standard methods, such as elemental determination with an atomic absorption spectrophotometer and Flame Photometry, were used for the analyses. The carbohydr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9d7851bdf87b4f1a96714a10227b44c9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Chinedu Imo, Kayode Adebisi Arowora, Chukwuma Stephen Ezeonu, Joseph Ikwebe, Ojochenemi Ejeh Yakubu, Nkeiruka Glory Imo, Godswill Collins Danlami
Publikováno v:
Future Journal of Pharmaceutical Sciences, Vol 7, Iss 1, Pp 1-12 (2021)
Abstract Background The fruits of Xylopia aethiopica and seeds and leaves of Piper guineense are commonly used as spices. Due to their wide use in nutrition and traditional medicine, there is need to examine the biochemical and histological effects o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/63ea58c3f8ca4426ae4295974b151e16
Autor:
L. A. Sulaimon, E. O. Anise, E. M. Obuotor, T. A. Samuel, A. I. Moshood, M. Olajide, T. Fatoke
Publikováno v:
Clinical Phytoscience, Vol 6, Iss 1, Pp 1-13 (2020)
Abstract Background Diabetes mellitus is a metabolic disorder of glucose metabolism and management of blood glucose level is the hallmark in the treatment of this disease. The present study investigated chemical composition, in vitro antioxidant and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9b9cd2453b874cc9a9a8cb2307926026
Publikováno v:
The Bioscientist, Vol 9, Iss 2 (2022)
This study focused on the adverse effects of ethanolic leaf extract of Piper guineense on selected organs (Kidneys, Liver and Spleen) of male wistar rats. 20 male albino rats were divided into four different groups with 5 rats each and were administe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6896834e863a4ee5be2f4ddf35b2fd54
Autor:
BABATUNDE OSO, IGE OLAOYE
Publikováno v:
Croatian Journal of Food Science and Technology, Vol 12, Iss 2, Pp 211-217 (2020)
The study assessed the influence of varying cooking temperatures on the antioxidant properties of the aqueous extract of Piper guineense seeds. Different portions of the aqueous extract of P. guineense seeds were cooked at different temperatures whic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/45013087b715429bb9f49bccc16abf07
Autor:
Tejumade Mary Philip-Attah
Publikováno v:
Journal of Basic and Applied Zoology, Vol 80, Iss 1, Pp 1-7 (2019)
Abstract Background Dermestes maculatus is a destructive pest of smoked-dried fish. Due to its implications, this research was aimed at investigating the insecticidal activities of edible plant extracts on smoked Clarias gariepinus as protectants aga
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7886fa1b826b435ea6d93c2df0a4ee29
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.