Zobrazeno 1 - 10
of 2 578
pro vyhledávání: '"Pilosocereus"'
Autor:
Fernandes de Araújo, Fábio1 (AUTHOR) fabio.fernandesn18@gmail.com, de Paulo Farias, David2 (AUTHOR), Ranpatabendi, Thisun3 (AUTHOR), Angélica Neri-Numa, Iramaia2 (AUTHOR), Pastore, Glaucia Maria2 (AUTHOR), Sawaya, Alexandra Christine Helena Frankland1 (AUTHOR) alexandra.sawaya@fcf.unicamp.br
Publikováno v:
CyTA: Journal of Food. 2024, Vol. 22 Issue 1, p1-8. 8p.
Autor:
Possley, Jennifer1 jpossley@fairchildgarden.org, Lange, James J.1 jlange@fairchildgarden.org, Franck, Alan R.2 francka@floridamuseum.ufl.edu, Gann, George D.3 gann@regionalconservation.org, Wilson, Trudy4 Trudy.Wilson@FloridaDEP.gov, Kolterman, Susan4 sforrest6@bellsouth.net, Duquesnel, Janice5 Janice.Duquesnel@FloridaDEP.gov, O'Brien, Joseph6 joseph.j.obrien@usda.gov
Publikováno v:
Journal of the Botanical Research Institute of Texas. 7/9/2024, Vol. 18 Issue 1, p211-223. 13p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Fábio Fernandes de Araújo, David de Paulo Farias, Thisun Ranpatabendi, Iramaia Angélica Neri-Numa, Glaucia Maria Pastore, Alexandra Christine Helena Frankland Sawaya
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 22, Iss 1 (2024)
In this study, we determine the chemical composition, bioactive compounds profile, antioxidant capacity and antidiabetic potential of two cactus fruits. Pilosocereus gounellei had the highest contents of ash (6.84%), lipid (7.79%), maltose (1.02 mg g
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c6720d74ea3c4f63a8bf5d1f485f8cb6
Autor:
Fabrícia de Souza Ferreira, Hassler Clementino Cavalcante, Larissa Maria Gomes Dutra, Adriano Francisco Alves, Stephson Andriola Almeida Gonçalves, Tatiana Colombo Pimentel, Carlos Eduardo Barão, Marcos dos Santos Lima, Alana Natalícia Vasconcelos de Araújo, Januse Millia Dantas de Araújo, Kamila Sabino Batista, Jailane de Souza Aquino, Angela Maria Tribuzy de Magalhães Cordeiro
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 124, Iss , Pp 106575- (2025)
We evaluated the in vitro antidiabetic activity of facheiro (Pilosocereus pachycladus) mucilage and its effects on glycaemic, renal and hepatic parameters in obese rats. First, in vitro antidiabetic activity was analysed through the inhibition of α-
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7d34a323e37c47cc8193a59ca14cd2f5
Autor:
Sabrina Radames Ferreira da Silva, Sara de Sousa Rocha, Jaielison Yandro Pereira da Silva, Viviane Priscila Barros de Medeiros, Flávia Figueira Aburjaile, Rodrigo Dias de Oliveira Carvalho, Marcelo Sobral da Silva, Josean Fechine Tavares, Yuri Mangueira do Nascimento, Marcos dos Santos Lima, Cristiane Francisca Costa Sassi, Mariana Monteiro, José Luiz de Brito Alves, Thatyane Mariano Rodrigues de Albuquerque, Maria Elieidy Gomes de Oliveira, Evandro Leite de Souza
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 122, Iss , Pp 106501- (2024)
Pilosocereus gounellei A. Weber ex K. Schum. Bly. Ex Rowl (xique-xique) is a cactus native to the Brazilian Caatinga biome and considered a non-conventional food plant. This study evaluated the physicochemical characteristics, antioxidant capacity, a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/230c5146ea8e4eb8a469161f149fcac2
Publikováno v:
Microbiology Research, Vol 14, Iss 2, Pp 798-809 (2023)
Cryptococcus gattii is a pathogenic yeast, member of the C. neoformans/gattii complex. Previous work from our laboratory has established the presence of C. gattii on cacti lesions, providing proof that it can grow in a stressful environment. However,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/accfb83b1a3840cc979d5b301aa84d8b
Autor:
Ramos-Irizarry, Paola1 (AUTHOR), Sánchez, Bárbara2 (AUTHOR) biss713@yahoo.com, Loperena-Álvarez, Yaliz3 (AUTHOR) yaliz_loperena@pucpr.edu
Publikováno v:
Microbiology Research. Jun2023, Vol. 14 Issue 2, p798-809. 12p.