Zobrazeno 1 - 10
of 79
pro vyhledávání: '"Pestorić M"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Milićević Nataša, Sakač Marijana, Šarić Bojana, Škrobot Dubravka, Filipčev Bojana, Šimurina Olivera, Jovanov Pavle, Pestorić Mladenka, Marić Aleksandar
Publikováno v:
Chemical Industry and Chemical Engineering Quarterly, Vol 29, Iss 3, Pp 179-187 (2023)
Soybean bran (SB) partially replaced fat (30%—50%) in a gluten-free cookie formulation. Dough properties, physical (cookie dimension and weight loss), textural (hardness and fracturability), colour and sensory parameters, as well as nutritional pro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/804536d625f747e7ab2a53bb511ee831
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ilić, Z. S., Šunić, L., Mastilović, J., Kevrešan, Ž, Pestorić, M., Miona Belović, Magazin, N.
Publikováno v:
Agriculturae Conspectus Scientificus
Volume 81
Issue 2
Scopus-Elsevier
Volume 81
Issue 2
Scopus-Elsevier
The objective of this study was to develop postharvest techniques and technologies of the most important root vegetables: carrots, celeriac and parsnip. Investigations included the effect of harvest maturity (harvest at November or January) and posth
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Škrobot Dubravka, Milovanović Ivan, Jovanov Pavle, Pestorić Mladenka, Tomić Jelena, Mandić Anamarija
Publikováno v:
Journal on Processing and Energy in Agriculture, Vol 23, Iss 3, Pp 113-116 (2019)
The purpose of this paper is to characterize the amino acid profiles of wholegrain buckwheat, quinoa and amaranth proteins. The content and protein quality of these pseudocereals were compared mutually and with those of wholegrain wheat as a widespre
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f9bd6a7c4c51435ea312e7739b9cae7c
Autor:
Sakač Marijana, Pezo Lato, Jovanov Pavle, Nedeljković Nataša, Mandić Anamarija, Pestorić Mladenka, Mišan Aleksandra
Publikováno v:
Journal of the Serbian Chemical Society, Vol 82, Iss 12, Pp 1343-1355 (2017)
The aim of this study was to compare the sensitivity of two analytical methods for the prediction of the shelf-life of unpacked and packed gluten-free rice–buckwheat cookies kept at ambient (23±1°C) and elevated (40±1°C) temperature during stor
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6111c6d59c0c40b9a2fe837a4b97773d
Autor:
Filipčev Bojana, Nedeljković Nataša, Šimurina Olivera, Sakač Marijana, Pestorić Mladenka, Jambrec Dubravka, Šarić Bojana, Jovanov Pavle
Publikováno v:
Hemijska Industrija, Vol 71, Iss 1, Pp 61-67 (2017)
The effects of replacing fat with finely ground wheat bran, at different levels (30, 40, 50%), in biscuit formulation were investigated with respect to dough texture and final biscuit characteristics and nutritional quality. Fat reduction using wh
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bb27de9e777747b1a197a186bbd9b57f