Zobrazeno 1 - 10
of 110
pro vyhledávání: '"Pequi oil"'
Autor:
Kamila Leal Correa, Fernanda Brito de Carvalho-Guimarães, Erika Silva Mourão, Hellen Caroline Oliveira Santos, Suellen Christtine da Costa Sanches, Maria Louze Nobre Lamarão, Rayanne Rocha Pereira, Wagner Luiz Ramos Barbosa, Roseane Maria Ribeiro-Costa, Attilio Converti, José Otávio Carréra Silva-Júnior
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 10, p 1565 (2024)
In this study, the oils of açaí, passion fruit, pequi, and guava were submitted to physicochemical analysis to investigate their potential application in the food industry. Gas chromatography associated with mass spectroscopy showed that oleic and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cef59e44820447db88b8eb29255a057b
Autor:
Vitória R. P. Silva, Andréia C. Pinheiro, Alicia S. Ombredane, Natália Ornelas Martins, Glécia V. S. Luz, Marcella L. B. Carneiro, Graziella A. Joanitti
Publikováno v:
Pharmaceuticals, Vol 17, Iss 1, p 11 (2023)
Disorders in the inflammatory process underlie the pathogenesis of numerous diseases. The utilization of natural products as anti-inflammatory agents is a well-established approach in both traditional medicine and scientific research, with studies co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d21cdf6434be49558f6f52ffc837acda
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Andréia C. Pinheiro, Alicia S. Ombredane, Willie O. Pinheiro, Laise R. Andrade, Vitória R. P. Silva, Gisela J. Felice, Débora S. Alves, Aryanne F. Albernaz, Ariane P. Silveira, Milena C. F. Lima, Valdir F. Veiga-Junior, Thamis F. S. Gomes, Emanuel A. M. Damasceno, Fabiane H. Veiga-Souza, Paulo E. N. Souza, Sônia N. Báo, Eliza C. B. Duarte, Marcella L. B. Carneiro, Ricardo B. Azevedo, Mani I. Funez, Graziella A. Joanitti
Publikováno v:
Nanomaterials, Vol 12, Iss 23, p 4260 (2022)
Pequi oil (Caryocar brasiliense) contains bioactive compounds capable of modulating the inflammatory process; however, its hydrophobic characteristic limits its therapeutic use. The encapsulation of pequi oil in nanoemulsions can improve its biodistr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/39a282f8b28f459da560a954b1f44a0f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Michael Feroldi, Paulo André Cremonez, Carlos de Jesus de Oliveira, Andressa Estevam, Thompson Weiser Meier, Joel Gustavo Teleken
Publikováno v:
Acta Scientiarum: Technology, Vol 39, Iss 3, Pp 375-378 (2017)
The high cost of biodiesel production is mainly linked to the price of raw material.This factor has favored the use of alternative fats and oils such as those used in frying. Since biodiesel can be obtained from several vegetable and animal raw mater
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/701e7b58108d4a88a4e7003c1de1fe18
Autor:
Diego de Sá Coutinho, Jader Pires, Hyago Gomes, Adriana Raffin Pohlmann, Sílvia Stanisçuaski Guterres, Patrícia Machado Rodrigues e Silva, Marco Aurelio Martins, Stela Regina Ferrarini, Andressa Bernardi
Publikováno v:
Pharmaceutics, Vol 12, Iss 11, p 1075 (2020)
Pequi is a Brazilian fruit used in folk medicine for pulmonary diseases treatment, but its oil presents bioavailability limitations. The use of nanocarriers can overcome this limitation. We developed nanoemulsions containing pequi oil (pequi-NE) and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e1a47a6d1e184cd685d8c891c756a8fc
Autor:
Aparecida M. S. Mimura, Lara P. Faza, Rafael Marques, Mireille Le Hyaric, Marcone A. L. de Oliveira, Julio C. J. Silva
Publikováno v:
Química Nova, Vol 39, Iss 5, Pp 621-626 (2016)
Pequi (Caryocar brasiliense Camb.), a typical fruit of the Brazilian Cerrado, is an important source of micronutrients and fatty acids. In this work, a new approach for the acid digestion (using H2SO4, HNO3 and H2O2) of pequi oil samples and the dete
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/05fb83f5fb73499dbb0aabdcf008f193