Zobrazeno 1 - 10
of 89
pro vyhledávání: '"Peppermint extract"'
Autor:
Miaomiao Bai, Hongnan Liu, Yihui Zhang, Shanshan Wang, Yirui Shao, Xia Xiong, Xin Hu, Rongyao Yu, Wei Lan, Yadong Cui, Xiangfeng Kong
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 14 (2023)
IntroductionPeppermint contains substantial bioactive ingredients belonging to the phytoestrogens, and its effects on the production of late-laying hens deserve more attention. This study evaluated the effects of dietary peppermint extract (PE) suppl
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ed2c1f2a56f440d9b3a4b7b5b748fc39
Publikováno v:
Animals, Vol 14, Iss 8, p 1157 (2024)
The aim of this study was to investigate the effect of dietary peppermint extract (PE) on innate immunity and inflammatory responses in the spleen of broiler chickens under chronic heat stress. In order to further study the mechanism of the activatio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/11126823bbd54f27a04ee98e8ffc7868
Autor:
Bhawna Sobti, Afaf Kamal-Eldin, Sanaa Rasul, Mariam Saeed Khalfan Alnuaimi, Khulood Jaber Jasim Alnuaimi, Alia Ali Khsaif Alhassani, Mariam M. A. Almheiri, Akmal Nazir
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 9, p 1838 (2023)
Double emulsions (W1/O/W2) have long been used in the food and pharmaceutical industries to encapsulate hydrophobic and hydrophilic drugs and bioactive compounds. This study investigated the effect of different types of emulsifiers (plant- vs. animal
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c96c467ba2d0402f9da666180617b942
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 3, p 680 (2023)
A novel lime-juice based low-calorie functional beverage was developed by using D-optimal combined design optimization. For the preparation of the beverage, the following functional ingredients were used: lime juice, lime peel essential oil (LEO) as
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/793841b4e7e84f7aa92e16e49c58e0f8
Autor:
paria vaghri, Mansoor Aletaha
Publikováno v:
Majallah-i Dānishkadah-i ̒ulūm-i Pizishkī-i Niyshābūr, Vol 7, Iss 2, Pp 73-87 (2019)
Introduction Green biosynthesis of the metallic nanoparticles is considered as one of the effective method for cancer treatment with minimum side effects. The objective of this study was the evaluation of cytotoxicity of zinc oxide (ZnO) nanoparticle
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/301ca2d4244941c9968419c5fb037a5f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Azizeh Rezaei, Shabboo Amirdivani, Asghar Khosrowshahi Asl, Hassan Malekinejad, Shahin Zomorodi, Fatemeh Hosseinmardi
Publikováno v:
Brazilian Journal of Food Technology, Vol 22 (2019)
Abstract Yogurt is an important source of many biologically active peptides with specific health benefits. The majority of the bioactive peptides produced during yogurt manufacture are related to angiotensin converting enzyme inhibitory (ACE-I) pepti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c4304081af8b4beaa89b7b7edf17828b
Autor:
Jawad A.K. Kamal
Publikováno v:
Al-Qadisiyah Journal For Agriculture Sciences, Vol 5, Iss 1, Pp 109-117 (2015)
The current research aims at studying the effect of the aqueous extract of mint plant (Muntha piperita) on growth of some fungi such as ; Rhizoctonia solani, Aspergillus niger, Aspergillus terreus, Fusarium oxysporum, Fusarium oxysporum f.sp. The ext
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a445863d71c14f048b4f9a0d8e7a36b1