Zobrazeno 1 - 10
of 283
pro vyhledávání: '"Penicillium commune"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Heba Sayed Mostafa
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 17, Iss , Pp 100562- (2023)
Many tannase-based industrial applications are currently being developed to successfully break down tannins in teas and juices. However, so far, no study has demonstrated the potential application of tannase to reduce tannin levels in Hibiscus sabdar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/00e7c06d867b4564981612197eca0559
Autor:
Cathrine Kure Finne
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 17, p 3238 (2023)
The aim of this study was to investigate the mycobiota of potato-cereal soft wraps and in the processing area. Potato-cereal soft wraps are cooked, cold-stored and mashed potatoes that are kneaded together, usually with wheat flour, to form dough. In
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b283f9df519946ddac7b175ec3319757
Autor:
Miroslava Hlebová, Denisa Foltinová, Dominika Vešelényiová, Juraj Medo, Zuzana Šramková, Dana Tančinová, Michaela Mrkvová, Lukáš Hleba
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 21, p 3517 (2022)
This study aimed to determine the in vitro and in situ antifungal activity of (14) selected essential oils (EOS), namely clove, thyme, red thyme, litsea, eucalyptus, niaouli, fennel, anise, cumin, basil, rosemary, sage, bergamot mint, and marjoram, b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/084218d1b3454886ac98cbd2ab35406a
Publikováno v:
Bulletin of the National Research Centre, Vol 43, Iss 1, Pp 1-9 (2019)
Abstract Background Biodiesel is a type of renewable energy, an ideal substitute for petroleum diesel fuel. The present study concerns about optimization of culture conditions for biodiesel production by Penicillium commune NRC2016. Results The maxim
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/885373e56d4f44e199e79a8bd98e6fc5
Publikováno v:
BioTechnologia, Vol 99, Iss 4, Pp 357-364 (2018)
The recognition of the breakdown mechanisms of naturally occurring phosphonates is very important to understand the distribution mechanisms of their synthetic derivatives that are deposited in large amounts in the environment – for example, N -phos
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3631ae0d7d054990b9d48ff0166fd6e2
Autor:
Azam Ranjbar, Asghar Ramezanian
Publikováno v:
Chemistry Proceedings, Vol 10, Iss 1, p 79 (2022)
Pomegranate fruit rot is caused by the fungi Penicillium spp., Aspergillus spp., Botrytis cinerea, Rhizopus spp., Nematospora spp. and Coniella spp. In the present study, the antifungal effects of thymol on the growth of Aspergillus niger and Penicil
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8454599ab35d47cb80eacf78afc156ba
Autor:
Azam Ranjbar, Asghar Ramezanian
Publikováno v:
Chemistry Proceedings, Vol 10, Iss 1, p 83 (2022)
Pomegranate fruit rot leads to the loss of a significant quantity of fruit worldwide. In the present study, the antifungal effects of thymol on the morphology of Aspergillus niger and Penicillium commune as the main fungi causing pomegranate fruit ro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/836b4ec3320542e8a661fd76ee16e10b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.