Zobrazeno 1 - 10
of 199
pro vyhledávání: '"Pejić S"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
In Neuroscience Applied 2022 1 Supplement 2
Autor:
Martinović, J., Guševac Stojanović, I., Zarić, M, Todorović, A., Veljković, F., Pejić, S., Stojanović, Zoran, Mitrović, N., Grković, I., Drakulić, D.
Publikováno v:
Proceedings / 7th Workshop Specific Methods for Food Safety and Quality, September 22nd, 2021, Belgrade, Serbia, 15th International Conference on Fundamental and Applied Aspects of Physical Chemistry-Physical Chemistry 2021
D-galactose (d-gal) is an important physiological nutrient. According to the widely accepted aging metabolic theory d-gal at high levels can be converted into aldose and hydroperoxide, resulting in the overproduction of reactive oxygen species (ROS).
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=daisdigitala::abcba0b75d7d871a161a1f70cf6450c3
https://dais.sanu.ac.rs/123456789/12378
https://dais.sanu.ac.rs/123456789/12378
Autor:
Todorović, A., Pavlović, I., Pejić, S., Miletić Vukajlović, J., Veljković, F., Filipović Tričković, J., Valenta Šobot, A., Martinović, J., Guševac Stojanović, I., Stojanović, Zoran, Drakulić, D.
Publikováno v:
Proceedings / 7th Workshop Specific Methods for Food Safety and Quality, September 22nd, 2021, Belgrade, Serbia, 15th International Conference on Fundamental and Applied Aspects of Physical Chemistry-Physical Chemistry 2021
Flaxseed oil, extracted from ripened flaxseeds, is functional food source that is associated with health benefits in many diseases, including cardiovascular, cancer, osteoporosis, etc. Besides saturated fatty acids and monounsaturated fatty acids, it
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=daisdigitala::a76f37dc1693af67dee59770a85d0ee3
https://dais.sanu.ac.rs/123456789/12379
https://dais.sanu.ac.rs/123456789/12379
Autor:
Stojiljković Vesna R., Gavrilović Ljubica V., Stanić Vojislav D., Stanković Srboljub J., Nikolić Dragan M., Pejić Snežana A., Pajović Snežana B.
Publikováno v:
Nuclear Technology and Radiation Protection, Vol 39, Iss 1, Pp 81-87 (2024)
Radiotherapy affects not only malignant, but also a healthy tissue adjacent to tumor by increasing reactive oxygen species generation, with consequent damage to biomolecules, such as the oxidation of membrane lipids, known as lipid peroxidation. T
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/237498b1d16b4b8283b33444a0cd7bce
Autor:
Gavrilović Ljubica, Stojiljković Vesna, Stanić Vojislav, Jovanović Dragoljub, Pejić Snežana, Borović Branka, Pajović Snežana B.
Publikováno v:
Acta Veterinaria, Vol 73, Iss 4, Pp 464-472 (2023)
Linden honey represents a unique honey variety valued for its nutritional benefits, distinctive taste and aroma. Phenols, polyphenols, flavonoids, ascorbic acid and phenolic acids in honey have antioxidant activities. This study aimed to investigate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6fbff3ca6ac149ec97bcdf7d8b108a1f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.