Zobrazeno 1 - 10
of 133
pro vyhledávání: '"Patawa: Oenocarpus bataua"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Débora Tamires Vitor Pereira, Ericsem Pereira, Marcela C. Ferreira, Julian Martínez, Guilherme J. Maximo, Antonio J. A. Meirelles
Publikováno v:
Brazilian Journal of Chemical Engineering. 37:783-794
This paper presents a study about the deacidification of typical Amazonian oils, namely, patawa and pracaxi oils. The liquid–liquid extractions were carried out using three alcoholic solvents: anhydrous ethanol, azeotropic ethanol, and azeotropic i
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of the Brazilian Chemical Society v.21 n.10 2010
Journal of the Brazilian Chemical Society
Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
instacron:SBQ
Journal of the Brazilian Chemical Society, Volume: 21, Issue: 10, Pages: 2000-2004, Published: 2010
Journal of the Brazilian Chemical Society
Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
instacron:SBQ
Journal of the Brazilian Chemical Society, Volume: 21, Issue: 10, Pages: 2000-2004, Published: 2010
Amazonian fruits are rich in fat but have a fatty acid profile that may be beneficial in relation to risk of coronary heart disease. Amazonian fruits also contain other potentially cardioprotective constituents including tocopherols. Tocopherol profi
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::98efe69a77db364ae1de56b2d3149cc1
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-50532010001000028
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-50532010001000028
Publikováno v:
Repositório Institucional da UFPA
Universidade Federal do Pará (UFPA)
instacron:UFPA
Universidade Federal do Pará (UFPA)
instacron:UFPA
O buriti, tucumã, inajá, mari e patauá são palmeiras endêmicas da região Amazônica. As polpas destes frutos são tradicionalmente consumidas pela população local, mas ainda não ganharam os mercados nacionais e internacionais. A composição
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::2e9e2d397bdf8d10a5836ce7d16ff02e
http://repositorio.ufpa.br/jspui/handle/2011/5414
http://repositorio.ufpa.br/jspui/handle/2011/5414
Publikováno v:
Scopus-Elsevier
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::c198965f59deea1803b084c29fe3b9a3
http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-77958055612&partnerID=MN8TOARS
http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-77958055612&partnerID=MN8TOARS
Autor:
Nicolas Sommerer, E. Prost, D. Bereau, A. Rezaire, P. Durand, B. Fils-Lycaon, Arnaud Verbaere, J.-C. Robinson, Muhammad Kamran Khan
Publikováno v:
Food Chemistry
Food Chemistry, Elsevier, 2014, 149, pp.62-70. ⟨10.1016/j.foodchem.2013.10.077⟩
Food Chemistry, Elsevier, 2014, 149, pp.62-70. ⟨10.1016/j.foodchem.2013.10.077⟩
In French Guiana, "diversity" within the Palm family is obvious since more than 75 species have been identified. Oenocarpus bataua Mart., called "patawa" is well known for its culinary uses whereas literature on its phytochemical composition and biol
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.