Zobrazeno 1 - 10
of 244
pro vyhledávání: '"Padina pavonica"'
Autor:
Basel Saleh
Publikováno v:
Journal of Stress Physiology & Biochemistry, Vol 20, Iss 3, Pp 19-28 (2024)
Physiological and molecular response of Padina pavonica (phaeophyta) marine alga exposed to different cadmium (0, 2.5, 5 and 10 mg/L) concentrations after 4 days of exposure has been investigated. Physiological data revealed decrease in specific grow
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d3a79e38da2e42fca7b7dbc99faf9631
Publikováno v:
Egyptian Journal of Aquatic Research, Vol 49, Iss 3, Pp 379-385 (2023)
Growth rates and health status of fish have been positively affected by adding dietary brown algae Padina pavonica as a meal. The present study aims to investigate the effects of P. pavonica on growth performance, hematology, biochemistry, and kidney
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/99a3b27f6a4447b4bf0edf2d6bd7ec75
Autor:
Abeer S. Aloufi, Bahja Al Riyami, Mustafa A. Fawzy, Hatim M. Al-Yasi, Mostafa Koutb, Sedky H. A. Hassan
Publikováno v:
Water, Vol 16, Iss 6, p 887 (2024)
The release of heavy metals into the environment as a result of industrial and agricultural activities represents one of the century’s most significant issues. Cobalt is a hazardous metal that is employed in a variety of industries. In this study,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2c318f8417d2473d998fddd3b595f93b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Arab Universities Journal of Agricultural Sciences, Vol 30, Iss 1, Pp 97-105 (2022)
This study examined the macro and trace element contents as well as the cytotoxicity of Laurencia obtusa, Ulva lactuca, and Padina pavonica algae collected from the Mediterranean coast of Egypt (Alexandria coast). The results indicated that the seawe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f952c16f2f784a29aa5ea0d3e30c6f47
Autor:
Gamal M. Hamad, Haneen Samy, Taha Mehany, Sameh A. Korma, Michael Eskander, Rasha G. Tawfik, Gamal E. A. EL-Rokh, Alaa M. Mansour, Samaa M. Saleh, Amany EL Sharkawy, Hesham E. A. Abdelfttah, Eman Khalifa
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 17, p 3281 (2023)
Padina pavonica, Hormophysa cuneiformis, and Corallina officinalis are three types of algae that are assumed to be used as antibacterial agents. Our study’s goal was to look into algal extracts’ potential to be used as food preservative agents an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/22ccf994e98444ec9b15b9d1ffbffa98
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.