Zobrazeno 1 - 10
of 315
pro vyhledávání: '"PDCAAS"'
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
Protein quality refers to the evaluation of a food or a diet based on its amino acid composition, protein digestibility, and protein bioavailability. When these parameters are specified, either through direct measurement or estimation, the amino acid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3a065bca12dd4c8db4323a6ca8cea1de
Autor:
Jos W. Borkent, Pol Grootswagers, Joost Linschooten, Annet J.C. Roodenburg, Marga Ocké, Marian A.E. de van der Schueren
Publikováno v:
The Journal of Nutrition, Health and Aging, Vol 28, Iss 10, Pp 100361- (2024)
Background: A more sustainable diet with fewer animal-based products has a lower ecological impact but might lead to a lower protein quantity and quality. The extent to which shifting to more plant-based diets impacts the adequacy of protein intake i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f66fbe30199f48d7a43c3f917c8cc401
Autor:
Paul J. Moughan, Wen Xin Janice Lim
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
The objective of the review is to revisit the findings of the 2011 Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) Expert Consultation on Dietary Protein Quality Evaluation in Human Nutrition, and to report on progress on uptake of the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d9d1ef7820814e9eabdbd8c751fdc4d1
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 16, p 2528 (2024)
Bitter vetch (Vicia ervilia Willd.) is a traditional Mediterranean–West Asian legume, mainly used as livestock feed because of its toxic non-proteinogenic amino acid, canavanine. However, historical sources suggest its past human consumption. Curre
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e0d71902da7f46daa5c0f0977cc420c6
Publikováno v:
Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. Серія: Харчові технології, Vol 25, Iss 99, Pp 69-74 (2023)
Goat's milk is positioned as biologically complete, suitable for the creation of functional products and baby food products. This is explained by the qualitative and quantitative composition of its main nutrients: proteins, lipids, carbohydrates, bio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1b3cdb6bd1e04a9eb252cf2c85ddba6c
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 44, Iss 7, Pp 455-462 (2023)
The types and contents of proteins are different in different foods, and the composition and proportion of amino acids are different, as a result, their contribution to meeting the nutritional needs of the human body is different. As the most basic n
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b9c69892247642169f7b4ed5619abfdd
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 17 (2023)
This article investigates processed cheese's nutritional value and safety by adding vegetable additives (dry Spirulina powder). Processed cheese for lunch is taken as a basis for the formulation. As a control, we took cheese made according to classic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/abb951cdfde34b0bb6a9c820f3b2fe4f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.