Zobrazeno 1 - 10
of 60
pro vyhledávání: '"P.I. Akubor"'
Publikováno v:
Journal of Food Quality and Hazards Control, Vol 11, Iss 3, Pp 186-196 (2024)
Background: Chitosan due to biodegradable and non-toxic characteristics has versatile applications. Extraction and characterization of Chitosan from Snail Shells In January, 2023 Achatina fulica was performed. Methods: A chemical process involving de
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6fa4e794e63342daa1d87cc107a977f9
Publikováno v:
Asian Journal of Plant Sciences. 19:343-353
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
P.I. Akubor
Publikováno v:
International Journal of Agricultural and Veterinary Sciences. 2:125-136
This study assessed the chemical composition, physical and sensory properties of breads supplemented with raw and boiled African palm root flours. Flours were prepared from raw and boiled African fan palm roots and were used to substitute 10, 15,20,2
Autor:
P.I. Akubor
Publikováno v:
International Journal of Agricultural and Veterinary Sciences. 2:28-37
The study investigated the quality of cashew pomace flour. Ripe cashew fruits were washed and the juice was extracted. The residue known as cashew pomace was cut into thin slices (2.3 mm thick) blanched in 1% (w/v) sodium metabisulphite solution (100
Publikováno v:
Advance Journal of Food Science and Technology. 5:1204-1208
The processing of boiled Prosopis africana endosperm for better utilization using ethanol-water mixtures was explored. Prosopis africana seeds were boiled for 5 h to softness and the endosperm fraction separated from the kernel (cotyledon) and the hu
Publikováno v:
African Journal of Food Science. 7:113-119
The effect of substituting granulated sugar with date palm fruit pulp meal (DPFPM) in bread production was evaluated. Date palm fruit pulp was oven dried (46°C, 8 h) and milled. Granulated sugar was substituted at 0, 25, 50, 75 and 100% with DPFPM i
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
P.I. Akubor, Gabriel I. O. Badifu
Publikováno v:
International Journal of Food Science and Technology. 39:223-229
Summary The chemical composition and functional properties of African breadfruit kernel flour (ABKF), wheat flour (WF) and their blends were determined. Cookies prepared from the blends were evaluated for their protein contents, physical and sensory