Zobrazeno 1 - 10
of 182
pro vyhledávání: '"P. Rispail"'
Publikováno v:
The Plant Genome, Vol 17, Iss 4, Pp n/a-n/a (2024)
Abstract Pea (Pisum sativum L.) is an important temperate legume crop providing plant‐based proteins for food and feed worldwide. Pea yield can be limited by several biotic stresses, among which rust represents a major limiting factor in many tempe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b677e61bd8db4d4c8ed0524cac5dd92e
Publikováno v:
Plant Methods, Vol 20, Iss 1, Pp 1-12 (2024)
Abstract Background Stemphylium blight incited by Stemphylium botryosum poses a significant threat to lentil crops worldwide, inducing severe defoliation and causing substantial yield losses in susceptible varieties under favorable conditions. While
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/113e7c13bb24422fab9404bf8aee8bd7
Autor:
Salvador Osuna-Caballero, Diego Rubiales, Paolo Annicchiarico, Nelson Nazzicari, Nicolas Rispail
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 15 (2024)
Genomic selection (GS) has become an indispensable tool in modern plant breeding, particularly for complex traits. This study aimed to assess the efficacy of GS in predicting rust (Uromyces pisi) resistance in pea (Pisum sativum), using a panel of 32
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e5e6195c66b04cca9651a65d5e67bd11
Autor:
Salvador Osuna-Caballero, Tiago Olivoto, Manuel A. Jiménez-Vaquero, Diego Rubiales, Nicolas Rispail
Publikováno v:
Plant Methods, Vol 19, Iss 1, Pp 1-14 (2023)
Abstract Background Rust is a damaging disease affecting vital crops, including pea, and identifying highly resistant genotypes remains a challenge. Accurate measurement of infection levels in large germplasm collections is crucial for finding new re
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/693b4b7c4a1d4e4d872ccc8c23e1c712
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Marielle Rispail
Publikováno v:
Recherches en didactique des langues et des cultures, Vol 21, Iss 3 (2023)
French teacher, then trainer in France and abroad, University professor and researcher in Language Sciences, the author presents how, according to her, the sociodidactic approach (SD) was built, along an editorial process that she wants both biograph
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fda211a7e1f84b7986f7f6decb519a5b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Agronomy, Vol 14, Iss 4, p 663 (2024)
Faba bean (Vicia faba) is a temperate grain legume of major importance for food and feed. Powdery mildews are an important group of diseases in many crops, although in faba bean, it is still considered to be of only minor and local relevance. Here, w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c44851afe7694855906fb3d3ceded857