Zobrazeno 1 - 10
of 34
pro vyhledávání: '"P. Merdzhanov"'
Autor:
Tsvetko Prokopov, Kremena Nikovska, Milena Nikolova, Pavel Merdzhanov, Mina Dzhivoderova-Zarcheva
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 41, Iss 3, Pp 182-188 (2023)
The recovery and utilization of onion processing waste would contribute to the solution of environmental problems. This research presents the way of successful supplementation of onion processing waste in mayonnaise. Different levels (0, 1, 2, and 3%
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/349197559b914e88adb57debb7740bf0
Autor:
Mazova Nadezhda, Simitchiev Apostol, Merdzhanov Pavel, Ivanova Tanya, Lazarov Lazar, Popova Venelina
Publikováno v:
BIO Web of Conferences, Vol 58, p 01020 (2023)
Cape gooseberry (Physalis peruviana L.), an exotic fruit gaining popularity in Bulgaria, has been recognized as a highly functional food, but has also the potential to be a resource for the fragrance and cosmetic industries. The main objective of thi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b54991c244334011b4c5a788bc8a0cd9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Teneva Desislava, Denkova Zapryana, Goranov Bogdan, Denkova Rositsa, Kostov Georgi, Atanasova Teodora, Merdzhanov Pavel
Publikováno v:
Acta Universitatis Cibiniensis. Series E: Food Technology, Vol 20, Iss 2, Pp 39-52 (2016)
Four popular spices black pepper (Piper nigrum L.), cumin (Cuminum cyminum L.), coriander (Coriandrum sativum L.) and cardamom (Elettaria cardamomum) were analyzed for their oil composition by GC-MS. Thirty compounds were identified in the black pepp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f9108a9a22ce430185b1c2ce6e3aaab4
Publikováno v:
AIP Conference Proceedings Online; December 2023, Vol. 2889 Issue: 1 p080009-80014, 6p
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Valtcho D. Jeliazkov (Zheljazkov), Charles L. Cantrell, Valtcho D. Zheljazkov, Lyle E. Craker, Murray B. Isman, B. M. Schmidt, Gary W. Stutte, Jeffrey Adelberg, Arthur Salido, Ryan Marie Kelly, Randy Beavers, Tomoko Dojima, Ivan Zhalnov, Kelly M. Pickett, Yuyan Chen, Juan Li, Shun Xiang Li, Jianping Zhao, Ulrich R. Bernier, James J. Becnel, Natasha M. Agramonte, Stephen O. Duke, David E. Wedge, Santosh Shiwakoti, Ekaterina A. Jeliazkova, Tess Astatkie, J. Oh, A. N. Hristov, Neda Mimica-Dukić, Dejan Orčić, Marija Lesjak, Filip Šibul, Ivan Salamon, Jozef Fejer, Daniela Grulova, P. Merdzhanov, N. Delchev, O. Teneva, V. Gochev, A. Stoyanova, Tatjana Marković, Miloš Nikolić, Jasmina Glamočlija, Ana Ćirić, Mila Emerald, Dragoja Radanović, Valtcho Zheljazkov, Marina Soković
Publikováno v:
ACS Symposium Series ISBN: 9780841231276
ACS Symposium Series
ACS Symposium Series
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::c86bc2df25b1adc0ff89195cf44b14a8
https://doi.org/10.1021/bk-2016-1218.ch014
https://doi.org/10.1021/bk-2016-1218.ch014
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.