Zobrazeno 1 - 10
of 95
pro vyhledávání: '"P. Hrstková"'
Autor:
Jiří Plášek, Jozef Dodulík, Petr Gai, Barbora Hrstková, Jan Škrha, Lukáš Zlatohlávek, Renata Vlasáková, Peter Danko, Petr Ondráček, Eva Čubová, Bronislav Čapek, Marie Kollárová, Tomáš Fürst, Jan Václavík
Publikováno v:
Infectious Disease Reports, Vol 16, Iss 1, Pp 105-115 (2024)
SARS-CoV-2 respiratory infection is associated with significant morbidity and mortality in hospitalized patients. We aimed to assess the risk factors for hospital mortality in non-vaccinated patients during the 2021 spring wave in the Czech Republic.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3027b2dcafa24066a55d464013751080
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ksenia Budinskaya, Ondřej Pírek, Natálie Rafčíková, Olga Nádeníčková, Kateřina Bednaříková, Hana Hrstková, Petr Dobšák, Zuzana Nováková
Publikováno v:
Children, Vol 9, Iss 11, p 1610 (2022)
Childhood and adolescent obesity has become an important public health issue, as it leads to higher risk of cardio–metabolic, orthopedic, and psychological comorbidities. The aim of this study was to evaluate the changes in nutritional state and ca
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e2f466035ed94be3b15beed8fa503e2f
Autor:
Július Árvay, Martin Hauptvogl, Eva Ivanišová, Ivana Tirdiľová, Miroslava Hrstková, Daniel Bajčan, Peter Lazor
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 11, Iss 1, Pp 510-516 (2017)
In general, there are four basic types of tea: green (not fermented), black (fermented), oolong and white tea (partially fermented). The differences among these types are in the processing technology, which is largely reflected in their chemical comp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4c23174c1db24841a07d59a9ba3b4aa9
Publikováno v:
Journal of Central European Agriculture, Vol 17, Iss 4, Pp 1119-1133 (2016)
The species of the genus Allium are very important crops for human health. They contain many health beneficial substances, such as polyphenols (especially flavonoids), sulphur compounds, vitamins, mineral substances and substances with antioxidant ac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/26fac4f3c3cb4f13a62e9f4f7ac429d4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Petra Kavalcová, Judita Bystrická, Pavol Trebichalský, Miriama Kopernická, Miroslava Hrstková, Marianna Lenková
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 9, Iss 1, Pp 494-500 (2015)
Onion (Allium cepa L.) is one of the most important vegetable crops widely consumed in the world. The bulb onion is grown as fresh shoots and as bulbs for consuming uncooked, cooked, and pickled or production of seed and sets. They can be eaten raw,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f7fea60f1df34fc5ad7b39d313e6d85d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ludmila Holková, Pavlína Mikulková, Pavlína Hrstková, Ilja Tom Prášil, Marta Bradáčová, Pavla Prášilová, Oldřich Chloupek
Publikováno v:
Czech Journal of Genetics and Plant Breeding, Vol 46, Iss 4, Pp 149-158 (2010)
The sequences of the closely linked barley dehydrin genes Dhn4 and Dhn7 are both known to vary allelically. Here we associated allelic constitution at Dhn4/7 with frost sensitivity across a panel of 30 diverse barley varieties. The combined presence
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fb55e825b2e34ebb897f7e8290aca1e4
Autor:
Oldřich Chloupek, Zdeněk Both, Vítězslav Dostál, Pavlína Hrstková, Tomáš Středa, Thomas Betsche, Marie Hrušková, Vladimíra Horáková
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 26, Iss 6, Pp 402-412 (2008)
A high seed vigour is a desired trait in agronomy as it promotes the fast field emergence and homogeneity of harvest, which is necessary for producing quality food raw material. In this work, we studied the effects of the seed vigour on the bread qua
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/49a70267e41b41dbbc334c2b8f01c4be