Zobrazeno 1 - 10
of 388
pro vyhledávání: '"P. FRAVALO"'
Publikováno v:
INRAE Productions Animales, Vol 21, Iss 1 (2008)
La majorité des cas de salmonellose humaine dans les pays industrialisés est liée à la consommation d’oeufs et de viande de volaille mais aussi de charcuteries contaminées. Pour réduire ce risque alimentaire, la stratégie développée à l
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/de5c1fd6cc0543079703edaf3527dd2f
Autor:
Jessika Beauchemin, Annie Fréchette, William Thériault, Simon Dufour, Philippe Fravalo, Alexandre Thibodeau
Publikováno v:
Journal of Dairy Science, Vol 105, Iss 1, Pp 389-408 (2022)
ABSTRACT: Recycled manure solids (RMS) bedding is an alternative bedding option that is growing in popularity on Canadian dairy farms. However, the microbiological characteristics and production of RMS bedding are poorly documented under on-farm cond
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/79586e13bb1d49b99aedbc9419bb8fca
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ilhem Meniaï, Alexandre Thibodeau, Sylvain Quessy, Valeria R. Parreira, Philippe Fravalo, Guy Beauchamp, Marie-Lou Gaucher
Publikováno v:
BMC Genomics, Vol 22, Iss 1, Pp 1-12 (2021)
Abstract Background Avian necrotic enteritis (NE) caused by Clostridium perfringens is a disease with a major economic impact, generating losses estimated to 6 billion of dollars annually for the poultry industry worldwide. The incidence of the disea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/60eb1c949d0d43eb9bd36b3bffa123f3
Autor:
Charlotte Braley, Philippe Fravalo, Marie-Lou Gaucher, Guillaume Larivière-Gauthier, Fanie Shedleur-Bourguignon, Jessie Longpré, Alexandre Thibodeau
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 13 (2022)
Bacterial contamination during meat processing is a concern for both food safety and for the shelf life of pork meat products. The gut microbiota of meat-producing animals is one of the most important sources of surface contamination of processed car
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0b0f525cf8cf48ca801c384a53c9f104
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ibtissem Doghri, Tamazight Cherifi, Coralie Goetz, François Malouin, Mario Jacques, Philippe Fravalo
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 12 (2021)
Listeria monocytogenes (L. monocytogenes) is often associated with processed food as it can form biofilms that represent a source of contamination at all stages of the manufacturing chain. The control and prevention of biofilms in food-processing pla
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6502904effe34061abc3e381b3ace968
Autor:
Nassima Rabhi, Alexandre Thibodeau, Jean-Charles Côté, Nicolas Devillers, Benoit Laplante, Philippe Fravalo, Guillaume Larivière-Gauthier, William P. Thériault, Luigi Faucitano, Guy Beauchamp, Sylvain Quessy
Publikováno v:
Frontiers in Veterinary Science, Vol 7 (2020)
Tail-biting (TB) in pigs is a serious behavioral disorder. It is an important challenge in swine production as it impacts animal welfare and health and the economics and safety of the pork meat supply chain. To prevent TB, approaches including enrich
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/59d9f2ccde954295bce5bb6253e5ee8b
Autor:
Catherine Turcotte, Alexandre Thibodeau, Sylvain Quessy, Edward Topp, Guy Beauchamp, Philippe Fravalo, Marie Archambault, Marie-Lou Gaucher
Publikováno v:
Frontiers in Veterinary Science, Vol 7 (2020)
The ever-increasing problem of antibiotic resistance makes routine use of antibiotics in animal production no longer considered as a reasonable and viable practice. The Chicken Farmers of Canada have developed and are implementing an Antimicrobial Us
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/12addfe6c44a49a0920a85f1e6cc2e6c