Zobrazeno 1 - 10
of 207
pro vyhledávání: '"P. Elez-Martínez"'
Autor:
Alina Manthei, Gloria López-Gámez, Olga Martín-Belloso, Pedro Elez-Martínez, Robert Soliva-Fortuny
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 20, p 3720 (2023)
The preparation and processing of fruits and vegetables produce high amounts of underutilized fractions, such as pomace and peel, which present a risk to the environment but constitute a valuable source of dietary fiber (DF) and bioactive compounds.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0a85edb400904df7ad0d984d041715b9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 59, Iss , Pp 206-214 (2019)
Pulsed electric fields (PEF) are known to influence the chemical and microstructural factors governing apple phenolic compounds fate upon digestion. However, the effect of PEF on fruit phenolic compounds bioaccessibility has yet to be determined. Thi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/89472a44409149d2828fbffaf2bf92cb
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 7, p 1538 (2021)
Fruits and vegetables are rich sources of bioactive compounds and micronutrients. Some of the most abundant are phenols and carotenoids, whose consumption contributes to preventing the occurrence of degenerative diseases. Recent research has shown th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9411a9f7a51b4965b473667dd18a0d56
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 6, p 1321 (2021)
We propose the application of pulsed electric fields (PEF) to carrots to obtain derived products with increased phenolic and carotenoid bioaccessibility. For this purpose, juices, purees, and oil-added purees were obtained from whole PEF-treated carr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/65173f31805d4d6a8f48a567b78d4807
Autor:
María Janeth Rodríguez-Roque, Begoña de Ancos, Concepción Sánchez-Moreno, M. Pilar Cano, Pedro Elez-Martínez, Olga Martín-Belloso
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 14, Iss , Pp 33-43 (2015)
The effect of food matrix (water-, milk-, or soymilk-fruit juice beverages) and processing [high-intensity pulsed electric fields (HIPEF); high-pressure processing (HPP); and thermal treatment (TT)] on the in vitro bioaccessibility of vitamin C and p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9d5312aab87c41d39313374cd6ac35eb
Autor:
María Janeth Rodríguez-Roque, María Alejandra Rojas-Graü, Pedro Elez-Martínez, Olga Martín-Belloso
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 7, Iss , Pp 161-169 (2014)
This research evaluated the effect of an in vitro gastrointestinal digestion on the concentration of vitamin C, phenolic compounds, isoflavones, carotenoids, as well as antioxidant activity of a beverage containing a blended fruit juice and soymilk (
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f6412c5145a2425bafb589a179569dc2