Zobrazeno 1 - 10
of 48
pro vyhledávání: '"Orgaz, Belén"'
Autor:
n-Roca, Jose Mart., Bianco, Valentino, Alarcon, Francisco, Monnappa, Ajay K., Natale, Paolo, Monroy, Francisco, Orgaz, Belen, pez-Montero, Ivan L., Valeriani, Chantal
Publikováno v:
J. Chem. Phys. 158, 074902 (2023)
Bacterial biofilms mechanically behave as viscoelastic media consisting of micron-sized bacteria crosslinked to a selfproduced network of extracellular polymeric substances (EPS) embedded in water. Structural principles for numerical modelling aim at
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2307.16641
Autor:
Roca, Jose Martin, Bianco, Valentino, Alarcon, Francisco, Monnappa, Ajay K., Natale, Paolo, Monroy, Francisco, Orgaz, Belen, Lopez-Montero, Ivan, Valeriani, Chantal
The presence of bacterial biofilms in clinical and industrial settings is a major issue worldwide. A biofilm is a viscoelastic matrix, composed of bacteria producing a network of Extracellular Polymeric Substances (EPS) to which bacteria crosslink. M
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2204.10873
Autor:
Nie, Pin, Oseguera, Francisco Alarcon, Lopez-Montero, Ivan, Orgaz, Belen, Valeriani, Chantal, Ciamarra, Massimo Pica
Several bacteria and bacteria strands form biofilms in different environmental conditions, e.g. pH, temperature, nutrients, etc. Biofilm growth, therefore, is an extremely robust process. Because of this, while biofilm growth is a complex process aff
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2101.10199
Autor:
Perez, Josue J., Oseguera, Francisco Alarcon, Monnappa, Ajay K., Santos, Jose I., Bianco, Valentino, Nie, Pin, Ciamarra, Massimo P., Canales, Angeles, Dinis, Luis, Lopezmontero, Ivan, Valeriani, Chantal, Orgaz, Belen
In some conditions, bacteria self-organise into biofilms, supracellular structures made of a self-produced embedding matrix, mainly composed on polysaccharides, DNA, proteins and lipids. It is known that bacteria change their colony/matrix ratio in t
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2101.02542
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Nutrients; Mar2024, Vol. 16 Issue 6, p861, 14p
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.