Zobrazeno 1 - 10
of 45
pro vyhledávání: '"Organic vs. conventional"'
Autor:
Emily M. Oliveira, Raphaël Wittwer, Martin Hartmann, Thomas Keller, Nina Buchmann, Marcel G.A. van der Heijden
Publikováno v:
Geoderma, Vol 447, Iss , Pp 116927- (2024)
Soil structure is important for plant growth and ecosystem functioning, and provides habitat for a wide range of soil biota. So far, very few studies directly compared the effects of three main farming practices (conventional, organic and conservatio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/abfedc6ade7e45cdaffcc7ef24298f38
Autor:
Ana Maria TOADER, Cintia Lucia COLIBABA, Camelia Elena LUCHIAN, Andreea POPÎRDĂ, Bogdan NECHITA, Valeriu V. COTEA
Publikováno v:
Journal of Applied Life Sciences and Environment, Vol 55, Iss 2(190), Pp 167-180 (2023)
This study analyses the differences between wines obtained from grapes cultivated conventionally and those cultivated biodynamically. The wine samples studied were obtained from Rhein Riesling, Italian Riesling, Muscat Ottonel and Chardonnay grape va
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d6badefe150a4ac1bfaabde8fd181a91
Publikováno v:
Ecological Indicators, Vol 147, Iss , Pp 110023- (2023)
Spontaneous plant species in agricultural systems (i.e., weeds) are bound to become key ecological indicators of agroecosystem resilience as they show high sensitivity to management, while they ensure the assembly of multiple ecological functions. He
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a342c777087d45d588f2b10a91c41fec
Autor:
Henri Lösel, Johannes Brockelt, Florian Gärber, Jan Teipel, Thomas Kuballa, Stephan Seifert, Markus Fischer
Publikováno v:
Metabolites, Vol 13, Iss 8, p 882 (2023)
The importance of animal welfare and the organic production of chicken eggs has increased in the European Union in recent years. Legal regulation for organic husbandry makes the production of organic chicken eggs more expensive compared to convention
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0f7f7c8702344e5ebcf0dcd776426ad1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Applied Poultry Research, Vol 30, Iss 2, Pp 100158- (2021)
Summary: Antimicrobial resistance (AMR) is a growing concern for human and animal health. Public awareness of these issues has contributed to increased demand for organic food. In poultry production, there are 3 major production types: no antibiotic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/267258195b1b4421a04b34d199fbedb8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Gilioli, Isabella Ghiglieno, Anna Simonetto, Luca Facciano, Marco Tonni, Pierluigi Donna, Leonardo Valenti, Gianni
Publikováno v:
Sustainability; Volume 15; Issue 6; Pages: 5252
The carbon footprint is an index used to assess the impact of an activity in terms of greenhouse gas emissions. Viticulture contributes to greenhouse gas emissions due to the use of fuels, fertilizers and pesticides, and the consequent soil erosion.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.