Zobrazeno 1 - 10
of 385
pro vyhledávání: '"Opaque-2"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
The Indian Journal of Agricultural Sciences, Vol 91, Iss 4 (2022)
Maize is one of the prominent cereal crops locally as well as internationally for both biological and industrial processing. The nutritional value of maize grains is graded to be poor due to limiting essential amino acids mainly lysine and tryptophan
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/05965d089e4a4f6a9fa43d9ffae800c7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Charanjeet Kaur, Alla Singh, Mehak Sethi, Veena Devi, Dharam Paul Chaudhary, Ramesh Kumar Phagna, Sapna Langyan, Bharat Bhushan, Sujay Rakshit
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 6 (2022)
The development of quality protein maize (QPM) was considered a significant leap toward improvement in the nutritional status of rural masses in developing countries. The nutritional quality of QPM is attributed to the higher concentration of essenti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dab90360b84b4545a829341030f2472b
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 12 (2021)
Quality Protein Popcorn (QPP) BC2F5 inbred lines were produced through an interpopulation breeding system between Quality Protein Maize dent (QPM) and elite popcorn germplasm. In 2019, five QPP F1 hybrids were selected for further evaluation due to s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9f4b4f34f37047c08c242c73f36801db
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Leandra Parsons, Ying Ren, Abou Yobi, Preston Hurst, Ruthie Angelovici, Oscar Rodriguez, David R. Holding
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 11 (2020)
Popcorn varieties are agronomically sub-optimal and genetically limited compared to other maize subspecies. To increase genetic diversity and improve popcorn agronomics, dent germplasm has been introduced to popcorn with limited success and generally
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7d276e924426426dbfdd994f90df30cc
Autor:
Sarankumar Chandran, Bharathi Pukalenthy, Karthikeyan Adhimoolam, Dhasarathan Manickam, Vellaikumar Sampathrajan, Vanniarajan Chocklingam, Kokiladevi Eswaran, Kavithapushpam Arunachalam, Laishram Joikumar meetei, Ravikesavan Rajasekaran, Vignesh Muthusamy, Firoz Hossain, Senthil Natesan
Publikováno v:
Frontiers in Genetics, Vol 10 (2019)
Maize is an excellent nutritional source and is consumed as a staple food in different parts of the world, including India. Developing a maize genotype with a combination of higher lysine and tryptophan, along with β-carotene, can help alleviate the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f4f974ce1bc746ac9de2a2344184c4d3
Kniha
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 9 (2018)
Introducing traits from dent corn to popcorn is challenging because it is difficult to recover adequate popping characteristics. QPM (Quality Protein Maize) is a dent corn variety carrying the opaque-2 (o2) mutation, specifying increased amounts of n
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8f7fe4c9881d40fea9ec0429332c6a58