Zobrazeno 1 - 10
of 44
pro vyhledávání: '"Ole Bandsholm"'
Autor:
Signe Schram Zinck, Stefan Jarl Christensen, Ole Bandsholm Sørensen, Birte Svensson, Anne S. Meyer
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 7, p 2947 (2023)
Efficient inactivation of microbial α-amylases (EC 3.2.1.1) can be a challenge in starch systems as the presence of starch has been shown to enhance the stability of the enzymes. In this study, commonly used inactivation methods, including multistep
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d8381e42f0e8415ebf844af1d276571b
Autor:
Rosanna C. Hennessy, Niels O. G. Jørgensen, Carsten Scavenius, Jan. J. Enghild, Mathias Greve-Poulsen, Ole Bandsholm Sørensen, Peter Stougaard
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 9 (2018)
Potato juice, a by-product of starch processing, is a potential high-value food ingredient due to its high protein content. However, conversion from feed to human protein requires the removal of the toxic antinutritional glycoalkaloids (GAs) α-chaco
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/65705d50b5df481e829aa2a2a4195b7b
Autor:
Christensen, Stefan Jarl, Madsen, Michael Schmidt, Zinck, Signe Schram, Hedberg, Christinne, Sørensen, Ole Bandsholm, Svensson, Birte, Meyer, Anne S.
Publikováno v:
In International Journal of Biological Macromolecules 1 January 2023 224:105-114
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Larsen, Nadja, de Souza, Carlota Bussolo, Krych, Lukasz, Kot, Witold, Leser, Thomas Dyrmann, Sørensen, Ole Bandsholm, Blennow, Andreas, Venema, Koen, Jespersen, Lene
Publikováno v:
In Food Research International November 2019 125
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Stefan Jarl Christensen, Michael Schmidt Madsen, Signe Schram Zinck, Christinne Hedberg, Ole Bandsholm Sørensen, Birte Svensson, Anne S. Meyer
Publikováno v:
Christensen, S J, Madsen, M S, Zinck, S S, Hedberg, C, Sørensen, O B, Svensson, B & Meyer, A S 2023, ' Enzymatic potato starch modification and structure-function analysis of six diverse GH77 4-alpha-glucanotransferases ', International Journal of Biological Macromolecules, vol. 224, pp. 105-114 . https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2022.10.107
4-α-glucanotransferase (EC 2.4.1.25) mediated glucan transfer in starch provides opportunities for production of clean label starch ingredients with unique gelling properties. 4-α-glucanotransferases can be found in glycoside hydrolase (GH) family
Autor:
Zinck, Signe Schram, Christensen, Stefan Jarl, Sørensen, Ole Bandsholm, Svensson, Birte, Meyer, Anne S.
Publikováno v:
Molecules; Apr2023, Vol. 28 Issue 7, p2947, 11p
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lotte Bach Larsen, Søren D. Nielsen, Mathias Greve-Poulsen, Ole Bandsholm Sørensen, Peter Stougaard, Rosanna C. Hennessy
Publikováno v:
Hennessy, R C, Nielsen, S D, Greve-Poulsen, M, Larsen, L B, Sørensen, O B & Stougaard, P 2020, ' Discovery of a Bacterial Gene Cluster for Deglycosylation of Toxic Potato Steroidal Glycoalkaloids α-Chaconine and α-Solanine ', Journal of Agricultural and Food Chemistry, vol. 68, no. 5, pp. 1390-1396 . https://doi.org/10.1021/acs.jafc.9b07632
Potato juice is a byproduct of starch processing currently used as feed. However, potato proteins are an untapped source of high-protein food for human nutrition if harmful constituents notably glycoalkaloids (GAs) are detoxified. The two principle G
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::2e7b77ca68753953a731c6fea1347969
https://pure.au.dk/ws/files/230519378/potatoes_1_o17sdlwkrwz2wxakjzf3mc8tju1uytmp.pdf
https://pure.au.dk/ws/files/230519378/potatoes_1_o17sdlwkrwz2wxakjzf3mc8tju1uytmp.pdf