Zobrazeno 1 - 10
of 119
pro vyhledávání: '"Ocimum gratissimum L"'
Autor:
A. J. Salemcity, John Oludele Olanlokun, A. O. Olowofolahan, F. O. Olojo, Ayodeji Mathias Adegoke, O. O. Olorunsogo
Publikováno v:
Frontiers in Pharmacology, Vol 14 (2023)
Introduction: Unmanaged Diabetes Mellitus (DM) usually results to tissue wastage because of mitochondrial dysfunction. Adverse effects of some drugs used in the management of DM necessitates the search for alternative therapy from plant origin with l
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/57fa8bd0f63046aa9f36d184f697c8fc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jean Robert Klotoe, Brice Armand Fanou, Eric Agbodjento, Arnaud Houehou, Lauris Fah, Victorien Dougnon, Phénix Assogba, Frédéric Loko
Publikováno v:
Future Journal of Pharmaceutical Sciences, Vol 7, Iss 1, Pp 1-11 (2021)
Abstract Background Vulvovaginal candidiasis is a widespread mycotic infection that affects a large proportion of women of childbearing age. Its management in traditional medicine is based on the use of medicinal plants. This study aimed to evaluate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a6e01775c2664416afa4dc2a22ddcbef
Publikováno v:
Croatian Journal of Food Science and Technology, Vol 12, Iss 2, Pp 238-248 (2020)
This study investigated the in vitro biological properties of aqueous extracts of dried leaves of Murraya koenigii, Thymus vulgaris, and Ocimum gratissimum. The phenolic and flavonoid contents were evaluated colorimetrically. The antioxidant capaciti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8245f60a51db44c59185e3cb3a20c332
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
International Journal of Molecular Sciences; Volume 24; Issue 13; Pages: 11066
The main objective of this study was to assess the in vitro antibacterial effectiveness of Ocimum gratissimum L. essential oil (OGEO) against Shewanella putrefaciens. The minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of OGEO
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Cíntia Alvarenga Santos Fraga de Miranda, Maria das Graças Cardoso, Maria Laene Moreira de Carvalho, Samisia Maria Fernandes Machado, Marcos de Souza Gomes, Juliana de Andrade, Maria Luisa Teixeira
Publikováno v:
Semina: Ciências Agrárias, Vol 36, Iss 3Supl1, Pp 1783-1798 (2015)
In recent years, essential oils have gained commercial interest in the agricultural area, mainly for their allelopathic, insecticidal, antifungal, antimicrobial and antioxidant properties, and, also for their natural compounds, which have generally d
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/541d7676d917445daa86641c26cbe532
Autor:
Silue, Yardjouma
Publikováno v:
Sciences agricoles. Université d'Avignon; Université Nangui Abrogoua (Abidjan), 2022. Français. ⟨NNT : 2022AVIG0604⟩
The preservation and export of fruit and vegetables in tropical regions are limited by rapid ripening and post-harvest diseases. This work proposes a new, effective, and less expensive technology using natural molecules to optimise the preservation o
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______2191::a51ce4b92f890b5cc04f0ee7e3010447
https://theses.hal.science/tel-04102657/document
https://theses.hal.science/tel-04102657/document
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.