Zobrazeno 1 - 10
of 240
pro vyhledávání: '"OLIVE MILL WASTES"'
Autor:
Zacharenia Kypritidou, Charalampos Doulgeris, Evangelos Tziritis, Vasiliki Kinigopoulou, Salah Jellali, Mejdi Jeguirim
Publikováno v:
Agronomy, Vol 12, Iss 2, p 480 (2022)
This work examines in silico the dominant geochemical processes that control inorganic nutrients (Ca, Mg, Na, K) availability in irrigated agricultural soil amended with potassium-enriched biochar (from olive mill wastes) at mass doses of 0.5%, 1%, 2
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cc8d16f8ddf34472b474745620b146c3
Autor:
Paulina Tapia-Quirós, María Fernanda Montenegro-Landívar, Mònica Reig, Xanel Vecino, José Luis Cortina, Javier Saurina, Mercè Granados
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 3, p 362 (2022)
The production of olive oil and wine are two of the main agri-food economic activities in Southern Europe. They generate large amounts of solid and liquid wastes (e.g., olive pomace, olive mill wastewater, grape pomace, grape stems, wine lees, and wi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f1accd566b20429387120320adc380c4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Alessandro Leone, Roberto Romaniello, Antonia Tamborrino, Luciano Beneduce, Anna Gagliardi, Marcella Giuliani, Giuseppe Gatta
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 9, p 2143 (2021)
The viability of co-composting of olive mill pomace added to sewage sludge with other organic residues was evaluated and the agronomic use of the final composts was investigated. Two composting piles at different carbon-nitrogen ratios were performed
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/925c2b30f2c64d7bba73c6d77d38ecf0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Energies, Vol 14, Iss 14, p 4123 (2021)
In this study, the combustion of olive byproducts was investigated using the TG-FTIR technique. Different types of olive biomass were considered: twigs, leaves, olive-mill waste from the two-phase decanting method, and wastewater from the three-phase
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/875c30a1b5444e0a981650f8318a35a4
Olive Mill Wastes: A Source of Bioactive Molecules for Plant Growth and Protection against Pathogens
Autor:
Fabio Sciubba, Laura Chronopoulou, Daniele Pizzichini, Vincenzo Lionetti, Claudia Fontana, Rita Aromolo, Silvia Socciarelli, Loretta Gambelli, Barbara Bartolacci, Enrico Finotti, Anna Benedetti, Alfredo Miccheli, Ulderico Neri, Cleofe Palocci, Daniela Bellincampi
Publikováno v:
Biology, Vol 9, Iss 12, p 450 (2020)
Olive oil production generates high amounts of liquid and solid wastes. For a long time, such complex matrices were considered only as an environmental issue, due to their polluting properties. On the other hand, olive mill wastes (OMWs) exert a posi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/294c191b45bd49eab32af3e8b240042f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.