Zobrazeno 1 - 10
of 181
pro vyhledávání: '"Nutritional traits"'
Autor:
Amod Madurapperumage, M. Z. Naser, Lucas Boatwright, William Bridges, George Vandemark, Dil Thavarajah
Publikováno v:
Plants, People, Planet, Vol 7, Iss 1, Pp 49-61 (2025)
Societal Impact Statement Pulse crops, including dry pea, lentil, and chickpea, are rich sources of protein, low digestible carbohydrates, and micronutrients. With the increasing demand for plant‐based protein with gluten‐free and allergen‐free
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7fe2b93faba1476491fe2637340a041b
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
The lentil (Lens culinaris Medikus ssp. Culinaris) is a self-pollinating, diploid (2n = 2X = 14) crop with a genome size of 4 Gbp. The present study was conducted to provide a database for the evaluation of lentil antioxidant capacity, nutritional qu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/42507caf91ff4b8e952d64f50431ef7d
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 14, Iss , Pp 100843- (2023)
Rice (Oryza sativa L.) grain quality (RGQ) is a multifaceted trait influenced by various factors, including milling quality, appearance, sensory and nutritional properties, and hygiene. As the demand for high-quality rice increases globally, understa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c7f3eca148114888be388b5d2e7fcac5
Autor:
Javier Matías, María José Rodríguez, Verónica Cruz, Patricia Calvo, Sara Granado-Rodríguez, Laura Poza-Viejo, Nieves Fernández-García, Enrique Olmos, María Reguera
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 14 (2023)
Climate change is considered a serious threat to agriculture and food security. It is linked to rising temperatures and water shortages, conditions that are expected to worsen in the coming decades. Consequently, the introduction of more drought-tole
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d6c42169a3714a879048b719d305a24c
Publikováno v:
Electronic Journal of Plant Breeding, Vol 14, Iss 3, Pp 1135 -1146 (2023)
Rice (Oryza sativa L.) is the staple food for more than 50% of the world’s population. Micronutrient malnutrition is a significant issue affecting approximately 2 billion people globally with severe levels of hunger. Fifteen hybrids derived through
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e6019f0cc5ac4982a205fc4f3d5120ec
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sara Granado-Rodríguez, Isaac Maestro-Gaitán, Javier Matías, María José Rodríguez, Patricia Calvo, Luis Eduardo Hernández, Luis Bolaños, Maria Reguera
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
Within the context of climate change and its impact on global food security, seed storage has become key, as it ensures long-term food and next-season seed preservation. Aiming at evaluating quality-related changes in quinoa seeds over storage time,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1f833e1a4450437a93d4f3c6ac2a91b1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.