Zobrazeno 1 - 10
of 20
pro vyhledávání: '"Nopalea cochenillifera L."'
Autor:
Héctor Enrique Fabela-Illescas, Juan Pablo Hernández-Uribe, Helen Belefant-Miller, Mónica Alonso de Jesús, Gabriel Betanzos-Cabrera
Publikováno v:
International Journal of Plant Based Pharmaceuticals, Vol 3, Iss 2, Pp 210-214 (2023)
Nopalea cochenillifera (L.) Salm-Dyck is a cactus species native to Mexico, now widely distributed in the West Indies and tropical America. It is a species not usually consumed as food, but due to its composition of bioactive compounds, it could be u
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/da3fd0c4aa014e48bc7b02bde522e2f2
Autor:
Palloma Vitória Carlos de Oliveira, Thiago Luís Alves campos de Araújo, Lerner Arévalo Pinedo, Dorgival Morais de Lima Junior, Liz Carolina da Silva Lagos Cortes Assis, Salenilda Soares Firmino, Marília Williani Filgueira Pereira, Patrícia de Oliveira Lima
Publikováno v:
Semina: Ciências Agrárias, Vol 44, Iss 2 (2023)
A produção de silagens mistas pode ser importante estratégia para armazenamento e beneficiamento dos alimentos para ruminantes em regiões áridas e semiáridas. Objetivou-se avaliar efeito de níveis de inclusão de palma forrageira na ensilagem
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b6b57d27b3e14b9cbb63e3883fe29bd2
Autor:
Franquielle Ribeiro de Oliveira, Kelem Silva Fonseca, Alexandre Maniçoba da Rosa Ferraz Jardim, Jheizon Feitoza do Nascimento Souza, Ellen Karine Diniz Viégas, Anderson Rodrigo da Silva, Adriano do Nascimento Simões
Publikováno v:
Pesquisa Agropecuária Tropical, Vol 52, p e72559 (2022)
Cactus is a highly resistant crop, and offers benefits in its mucilage for the industry due to its physicochemical properties. This study aimed to analyze the effect of irrigation managements, harvest time, cladode size and citric acid addition durin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7e5ae4edfc834ef381d3af40dca58c3e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Aureliano José Vieira Pires, Gleiza Alves Diniz, Tamires Carvalho do Santos, Aila Riany de Brito, Marcelo Franco
Publikováno v:
Revista Caatinga, Volume: 28, Issue: 3, Pages: 248-254, Published: SEP 2015
Revista Caatinga, Vol 28, Iss 3, Pp 248-254 (2015)
REVISTA CAATINGA; Vol. 28 No. 3 (2015); 248-254
Revista Caatinga; v. 28 n. 3 (2015); 248-254
Revista Caatinga
Universidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA)
instacron:UFERSA
Revista Caatinga, Vol 28, Iss 3, Pp 248-254 (2015)
REVISTA CAATINGA; Vol. 28 No. 3 (2015); 248-254
Revista Caatinga; v. 28 n. 3 (2015); 248-254
Revista Caatinga
Universidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA)
instacron:UFERSA
The process of protein enrichment of cactus pear (Nopalea cochenillifera (L.) Salm Dyck by solid state fermentation with the use of Aspergillus niger and Rhyzopus sp. was studied for improving the nutritional value of this cactus species for use as a
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::7c70fc385370f5414dcfeadc80bad1b4
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1983-21252015000300248&lng=en&tlng=en
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1983-21252015000300248&lng=en&tlng=en
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Fabela-Illescas, Héctor Enrique, Ávila-Domínguez, Rosángela, Hernández-Pacheco, Alejandra, Ariza Ortega, José Alberto, Betanzos-Cabrera, Gabriel
Publikováno v:
Nutrición Hospitalaria, Volume: 32, Issue: 6, Pages: 2710-2714, Published: DEC 2015
Introducción: el nopal ha sido usado en la medicina tradicional mexicana. Sin embargo, los estudios clínicos para demostrar la eficacia como antidiabético son limitados. Objetivo: evaluar el efecto de una bebida fresca a base de nopal (Nopalea coc
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_______624::6557880b956424b885bb185e77dc0f0e
http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112015001200046&lng=en&tlng=en
http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112015001200046&lng=en&tlng=en