Zobrazeno 1 - 10
of 138
pro vyhledávání: '"Nonthermal technologies"'
Autor:
Ravi Pandiselvam, Özge Süfer, Zeynep Tuğba Özaslan, NA Nanje Gowda, Manoj Kumar Pulivarthi, Anto Pradeep Raja Charles, Bharathi Ramesh, Seema Ramniwas, Sarvesh Rustagi, Zahra Jafari, G. Jeevarathinam
Publikováno v:
Food Frontiers, Vol 5, Iss 3, Pp 1063-1095 (2024)
Abstract This review examines various methods of reducing acrylamide levels in processed foods, focusing on thermal and nonthermal methods. Acrylamide, which is mainly formed by the Maillard reaction, poses a health risk and therefore requires the im
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/938d3a516ecc4cfa9152b49d39bc9729
Autor:
Abin Mathews, A.D. Srikanth Tangirala, Nirmal Thirunavookarasu S, Sumit Kumar, Arunkumar Anandharaj, Ashish Rawson
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 2, Iss , Pp 100326- (2023)
Present work evaluated the extraction yield and quality of protein from defatted sesame meal (DSM) using ultrasound-assisted extraction (UAE), low-temperature microwave-assisted extraction (MAE), and moderate electric field-assisted extraction (MEFAE
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f09589258fab4f599d06164b26ef4a59
Autor:
Phanumas Sojithamporn, Komgrit Leksakul, Choncharoen Sawangrat, Nivit Charoenchai, Dheerawan Boonyawan
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 24, p 4386 (2023)
Water, soil, and food products contain pesticide residues. These residues result from excessive pesticides use, motivated by the fact that agricultural productivity can be increased by the use of these pesticides. The accumulation of these residues i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7ab3a62ca696453db24ea67d7aa4ab7c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Peyman Ebrahimi, Anna Lante
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 12, Iss 4, p 1923 (2022)
Even though food by-products have many negative financial and environmental impacts, they contain a considerable quantity of precious bioactive compounds such as polyphenols. The recovery of these compounds from food wastes could diminish their adver
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/80b72869e3af4bae9add4799552e4f91
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Molecules, Vol 26, Iss 9, p 2614 (2021)
HPP at 600 MPa alone, and in combination with US at 20 kHz (200 W), was applied to minimally processed potatoes of two commonly grown cultivars in Ireland. Changes in colour and microbial load (Enterobacteriaceae, total aerobic count, Salmonella, yea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b77d9a1340a54d72b54c5c3b1dc90274
Publikováno v:
Journal of Insects as Food and Feed
The processing of insects is paramount to deliver safe and high quality raw materials, ingredients and products for large-scale food and feed applications. Depending upon the nature of the initial material and the desired end product, the processing
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.