Zobrazeno 1 - 10
of 140
pro vyhledávání: '"Nitrosoproline"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 58, Iss 2, Pp 26-29 (2012)
Contrary to volatile N-nitrosamines, about mechanism of decomposion of apparent total N-nitroso compounds and non-volatile nitrosamines e.g. N-nitrosoaminoacids in beer is known only a little. In the first part of this article are therefore given the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ff19dcb5e1c84fd48a869de82d2bd00e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Keinosuke Okamoto, Sakae Arimoto-Kobayashi, Kayoko Sano, Shuhei Aoyama, Chiharu Asahi, Tomoe Negishi, Sachiko Kimura, Noriko Tanaka, Toshinori Suzuki, Masaki Machida
Publikováno v:
Genes and Environment. 36:47-53
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 58, Iss 2, Pp 26-29 (2012)
Contrary to volatile N-nitrosamines, about mechanism of decomposion of apparent total N-nitroso compounds and non-volatile nitrosamines e.g. N-nitrosoaminoacids in beer is known only a little. In the first part of this article are therefore given the
Autor:
Vavrová, Dominika
The aim of diploma thesis has been development and optimization of method determination of N- nitrososarcosine and N-nitrosoproline in malt by gas chromatography with chemiluminiscence detector. Optimization of extraction method has been performed by
Externí odkaz:
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-352480
Autor:
Vavrová, Dominika
The aim of diploma thesis has been development and optimization of method determination of N- nitrososarcosine and N-nitrosoproline in malt by gas chromatography with chemiluminiscence detector. Optimization of extraction method has been performed by
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______2186::ee6bba8e7d3c95e78a9176faf2e36557
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-352480
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-352480
Publikováno v:
Herrmann, S S, Duedahl-Olesen, L & Granby, K 2015, ' Occurrence of volatile and non-volatile N-nitrosamines in processed meat products and the role of heat treatment ', Food Control, vol. 48, pp. 163-169 . https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2014.05.030
Most of the available data on the occurrence of N -nitrosamines (NA) in processed meat products have been generated in the 1980s and 1990s and especially data on the occurrence of non-volatile NA (NVNA) are scarce. Therefore we have studied the level
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::24090915dc65d84176198f02e58d3803
https://orbit.dtu.dk/en/publications/cc6d7e72-254b-4efc-be24-43328fc4bde6
https://orbit.dtu.dk/en/publications/cc6d7e72-254b-4efc-be24-43328fc4bde6
Autor:
Chantey R. Morris, Elizabeth Lyden, Kristen J. Reimers, Barbara J. Connelly, Sheng C. Chen, Sidney S. Mirvish, Ann C. Grandjean, James Haorah, Xiajie Wang
Publikováno v:
Nutrition and Cancer. 31:106-110
We determined the dose of ascorbic acid (ASC) given to subjects with a standard 400-calorie meal that inhibited N-nitrosoproline (NPRO) formation when we gave 400 mg of nitrate one hour before and 500 mg of L-proline with the standard meal. Volunteer