Zobrazeno 1 - 10
of 1 396
pro vyhledávání: '"Nitrate assimilation"'
Publikováno v:
Czech Journal of Genetics and Plant Breeding, Vol 60, Iss 4, Pp 212-222 (2024)
Temperature is a key parameter that influences the uptake and subsequent utilization of nitrogen by plants. Both suboptimal and supraoptimal temperatures can impair nutrient uptake. The close relatives of bread wheat provide a possible source for bre
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/59e0b87bd89e4a898caa2f1e2fa5c3be
Publikováno v:
Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, Vol 37, Iss 4, Pp 261-272 (2024)
Low carbon-to-nitrogen (C/N) ratios are the main characteristic of domestic wastewater. In this study, we evaluated the nitrate removal characteristics of Pseudomonas sp. XS-18 at low C/N ratios (4.0 and 6.0) and pH 11.0. We also analyzed the causes
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b3154999a9064482a5b83f4cd68c4f2c
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 15 (2024)
The acceleration of the nitrogen cycle and the nitrogen excess observed in some coastal waters has increased interest into understanding the biochemical and molecular basis of nitrogen metabolism in various microorganisms. To investigate nitrogen met
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/531e960fc55846aba15f001042b7d085
Publikováno v:
Marine Drugs, Vol 22, Iss 5, p 222 (2024)
Porphyra sensu lato has economic importance for food and pharmaceutical industries due to its significant physiological activities resulting from its bioactive compounds (BACs). This study aimed to determine the optimal nitrate dosage required in sho
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/953c4e6351b749afb47d1763006484d2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
PeerJ, Vol 10, p e14273 (2022)
Background The nitrogen (N) and protein concentrations in plant tissues exposed to elevated CO2 (eCO2) generally decline , such declines in forage grass composition are expected to have negative implications for the nutritional and economic value of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/48de62c4a6c2494dbf469dce04dd3b90
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.