Zobrazeno 1 - 10
of 16
pro vyhledávání: '"Nikolić, Dragica M."'
Autor:
Jovičić Katarina, Janković Saša, Nikolić Dragica M., Đikanović Vesna, Skorić Stefan, Krpo-Ćetković Jasmina, Jarić Ivan
Publikováno v:
Knowledge and Management of Aquatic Ecosystems, Vol 0, Iss 424, p 4 (2023)
The development of nonlethal methods for the monitoring of environmental contamination is essential to minimize the negative effects on studied species and communities. Fish scales and fin clips can be used as nonlethal indicators of water quality gi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3b9321d2eec4427ebb68191fec73158f
Autor:
Đinović-Stojanović Jasna M., Stišović Jelena M., Popović Aleksandar R., Nikolić Dragica M., Janković Saša D.
Publikováno v:
Hemijska Industrija, Vol 70, Iss 3, Pp 299-305 (2016)
Polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) are products of the incomplete combustion or pyrolysis of organic material and they are among the most harmful compounds. During process of meat smoking, wood combustion is one of the most important sources
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dd003165911a4a5892429cdb48256a18
Autor:
Petrović Zoran I., Teodorović Vlado B., Dimitrijević Mirjana R., Borozan Sunčica Z., Beuković Miloš T., Nikolić Dragica M., Spirić Aurelija T.
Publikováno v:
Hemijska Industrija, Vol 67, Iss 4, Pp 593-599 (2013)
The hares assayed (n=84) were divided into five age groups: 3-6; 12; 12-24; 24-36 and 36 + months. Between all sampling regions (11) significant differences of Cd levels were found in kidney and liver (p value, p=0.001 and 0.007, respectively) . Sign
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bf416ba38e9f4cdeb68ac14fc96038e4
Autor:
Nikolić, Dragica M.
Publikováno v:
Универзитет у Београду
Prema učešću u ishrani, meso zauzima vodeću poziciju među namirnicama životinjskog porekla. Meso i proizvodi od mesa predstavljaju važan deo ljudske ishrane jer su bogati i pogodni izvori materija neophodnih za normalno funkcionisanje organizm
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=nardusnacion::17c608d72747d3de89575f4f0e77bbd4
http://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17226/Disertacija.pdf
http://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17226/Disertacija.pdf
Autor:
Petrović, Zoran, Teodorović, Vlado, Dimitrijević, Mirjana, Borozan, Sunčica, Beuković, Miloš, Nikolić, Dragica M., Špirić, Aurelija
Publikováno v:
Hemijska Industrija
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______9677::23e3eee4fb7a7e5db2509c32a7a5aaec
https://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/bitstream/id/279/1312.pdf
https://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/bitstream/id/279/1312.pdf
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Janković, Saša, Antonijević, Biljana, Ćurčić, Marijana, Radičević, Tatjana, Stefanović, Srđan, Nikolić, Dragica M., Ćupić, Vitomir
Publikováno v:
Tehnologija mesa
Nutritional benefits of fish can be attributed primarily to the content of high-quality proteins, vitamins, elements and omega-3 polyunsaturated fatty acids. On the other hand, fish and fishery products are susceptible to contamination by chemicals t
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______9677::4fa67d56082c8ebca47a78a68d552962
https://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/handle/123456789/903
https://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/handle/123456789/903
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Đinović-Stojanović, Jasna M., Stišović, Jelena M., Popović, Aleksandar R., Nikolić, Dragica M., Janković, Saša D.
Publikováno v:
Chemical Industry / Hemijska Industrija; 2016, Vol. 70 Issue 3, p299-305, 7p