Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "Niklas Widderich"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 4 of 4 pro vyhledávání: '"Niklas Widderich"'
1
Akademický článek
An up-scaled biotechnological approach for phosphorus-depleted rye bran as animal feed
Autor: Niklas Widderich, Johanna Stotz, Florian Lohkamp, Christian Visscher, Ulrich Schwaneberg, Andreas Liese, Paul Bubenheim, Anna Joëlle Ruff
Publikováno v: Bioresources and Bioprocessing, Vol 11, Iss 1, Pp 1-13 (2024)
Abstract Side streams from the milling industry offer excellent nutritional properties for animal feed; yet their use is constrained by the elevated phosphorus (P) content, mainly in the form of phytate. Biotechnological P recovery fosters sustainabl
Externí odkaz: https://doaj.org/article/6295e0cc408a42df9b63096590326cce
Zobrazit plný text záznamu
2
Akademický článek
Online monitoring of phytate content in plant residuals during wet-treatment
Autor: Niklas Widderich, Paul Bubenheim, Andreas Liese
Publikováno v: Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-11 (2024)
Abstract The occurrence of organically bound phosphorus (P) as phytate in plant-based feeding material is a challenge for livestock farming due to limited utilization during the digestion by the animal. Its excretion into the environment through the
Externí odkaz: https://doaj.org/article/dca8446a515f46c6b9d525fe607e31df
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML
3
Akademický článek
Control of redox potential in a novel continuous bioelectrochemical system led to remarkable metabolic and energetic responses of Clostridium pasteurianum grown on glycerol
Autor: Philipp Arbter, Niklas Widderich, Tyll Utesch, Yaeseong Hong, An-Ping Zeng
Publikováno v: Microbial Cell Factories, Vol 21, Iss 1, Pp 1-18 (2022)
Abstract Background Electro-fermentation (EF) is an emerging tool for bioprocess intensification. Benefits are especially expected for bioprocesses in which the cells are enabled to exchange electrons with electrode surfaces directly. It has also bee
Externí odkaz: https://doaj.org/article/49d5cd13dcb84238809f48ee7902af2c
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML
4
Comparison of phosphorus and phytase activity distribution in wheat, rye, barley and oats and their impact on a potential phytate separation
Autor: Marvin Scherzinger, Paul Bubenheim, Niklas Widderich, Martin Kaltschmitt, Natalie Mayer
Publikováno v: Food and Bioprocess Technology 16 (5): 1076-1088 (2023)
When facing today’s scarcity of mineral phosphorus (P) resources and the environmental issues following enhanced P losses especially from agriculture, new solutions need to be implemented. In this framework, the potential for a mechanical separatio
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::07f7a9d6d93a36c116429c6f59cdda55
https://doi.org/10.15480/882.4816
Zobrazit plný text záznamu

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 3 Akademické články
  • 2 phosphorus recovery
  • 1 bes
  • 1 biotechnology
  • 1 chemical technology
  • 1 clostridium
  • 1 continuous fermentation
  • 1 ddc:500
  • 1 ddc:620
  • 1 ddc:630
  • 1 fermentation
  • 1 food science
  • 1 glycerol
  • 1 grain processing
  • 1 industrial and manufacturing engineering
  • 1 ingenieurwissenschaften [620]
  • 1 medicine
  • 1 microbiology
  • 1 orp
  • 1 oxidation-reduction
  • 1 process chemistry and technology
  • 1 pyruvates
  • 1 qr1-502
  • 1 redox metabolism
  • 1 safety, risk, reliability and quality
  • 1 science
  • 1 technology
  • 1 tp1-1185
  • 1 tp248.13-248.65
  • 1 up-scaling
  • 1 bmc
  • 1 nature portfolio
  • 1 springeropen
  • 2 microbial cell factories
  • 1 bioresources and bioprocessing
  • 1 food and bioprocess technology
  • 1 scientific reports
  • 3 Directory of Open Access Journals
  • 2 OpenAIRE

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......