Zobrazeno 1 - 10
of 72
pro vyhledávání: '"Nettle (Urtica dioica)"'
Autor:
Hyrije Koraqi, Bujar Qazimi, Waseem Khalid, Jasmina Petreska Stanoeva, Aqeela Sehrish, Farzana Siddique, Cengiz Çesko, Khalid Ali Khan, Muhammad Abdul Rahim, Imtiaz Hussain, Eliasse Zongo
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 26, Iss 1, Pp 2171-2185 (2023)
ABSTRACTThe bioactive constituents of Nettle (Urtica dioica L.) plants were extracted by green and environmentally friendly methods using several deep eutectic solvents (DESs) followed by liquid chromatography-mass spectrometry separation and identif
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4695edb0e6564e72a15a2436b6519900
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sylwia Ewa Pałka, Agnieszka Otwinowska-Mindur, Łukasz Migdał, Michał Kmiecik, Dorota Wojtysiak
Publikováno v:
Animals, Vol 11, Iss 6, p 1566 (2021)
The purpose of the study was to analyse the effect of nettle (Urtica dioica L.) leaves and fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) seeds as additives to fodder in order to improve post-slaughter traits and quality parameters of Termond White rabbit
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c8af2aab42b14a6f8d0b423f8035a427
Autor:
Seyedeh Masoumeh Mirtaghi, Parisa Torbati Nejad, Masoumeh Mazandarani, Fasiheh Livani, Hanieh Bagheri
Publikováno v:
Medical Laboratory Journal, Vol 10, Iss 5, Pp 15-21 (2016)
Background and Objective: Nowadays, incidence of antibiotic-resistance among pathogenic bacteria has increased due to indiscriminate use of antimicrobial drugs for treatment of diseases, especially urinary tract infections. Medicinal plants are also
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a2a5b1fbdce8477ba9c0d18d6802a565
Autor:
Barış GÜLHAN, Filiz YANGILAR
Publikováno v:
Volume: 11, Issue: 4 953-959
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
The study evaluated the antibacterial effect of stinging nettle extract by the liquid microdilution method to obtain quantitative results. Unlike other studies in the literature, MIC and MBC values showing bacteriostatic and bactericidal effects were
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::8b8368b5cee48b2cea637b521145031c
https://dergipark.org.tr/tr/pub/bitlisfen/issue/74799/1113660
https://dergipark.org.tr/tr/pub/bitlisfen/issue/74799/1113660
Publikováno v:
Food Science & Nutrition
Food Science & Nutrition, Vol 9, Iss 3, Pp 1542-1550 (2021)
Food Science & Nutrition, Vol 9, Iss 3, Pp 1542-1550 (2021)
The effects of incorporation of stinging nettle extract (3% and 6%) and ɛ‐polylysine (0.1% and 0.2%) on chemical, microbial properties, and stability of rainbow trout fish fillets wrapped in polyethylene bags (in atmosphere condition) and refriger
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Animals : an Open Access Journal from MDPI
Animals, Vol 11, Iss 1566, p 1566 (2021)
Animals
Volume 11
Issue 6
Animals, Vol 11, Iss 1566, p 1566 (2021)
Animals
Volume 11
Issue 6
The purpose of the study was to analyse the effect of nettle (Urtica dioica L.) leaves and fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) seeds as additives to fodder in order to improve post-slaughter traits and quality parameters of Termond White rabbit
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.