Zobrazeno 1 - 10
of 34
pro vyhledávání: '"Natalia Tomaś"'
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 12, Iss 1, Pp 1-16 (2022)
Abstract Given the increasing consumer demand for raw, nonprocessed, safe, and long shelf-life fish and seafood products, research concerning the application of natural antimicrobials as alternatives to preservatives is of great interest. The aim of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f7c9cde03434c70bf93ec8ba04843e5
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 18, p 6654 (2023)
Sodium chloride (NaCl) is a commonly used additive in minimally processed fish-based products. The addition of NaCl to fish products and packaging in a modified atmosphere is usually efficient with regard to limiting the occurrence of the aquatic env
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/416dd532c9e34c9b84bdedced7821b4c
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 11, Iss 6, p 1367 (2023)
This work verified the antiproliferative and antiproteolytic activities of chlorogenic acid against Rahnella aquatilis KM25, a spoilage organism of raw salmon stored at 4 °C. Chlorogenic acid limited the growth of R. aqatilis KM25 in vitro at a conc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5fa07f5693ae426fa0c56333145910bf
Autor:
Natalia Tomaś, Kamila Myszka
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 12, Iss 13, p 6719 (2022)
Microbial spoilage of fish is attributed to quorum sensing (QS)-based activities. QS is a communication process between the cells in which microorganisms secrete and sense the specific chemicals (autoinductors, AIs) that regulate proteolysis, lipolys
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/92261663a2584ac8a744adadc41a5f27
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of the Science of Food and Agriculture.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Scientific reports. 12(1)
Given the increasing consumer demand for raw, nonprocessed, safe, and long shelf-life fish and seafood products, research concerning the application of natural antimicrobials as alternatives to preservatives is of great interest. The aim of the follo
Autor:
Kamila Myszka, Anna Grygier, Artur Szwengiel, Łukasz Wolko, Małgorzata Majcher, Natalia Tomaś, Katarzyna Nuc
Publikováno v:
Applied Microbiology and Biotechnology
Abstract The present study aimed to elucidate the effect of subinhibitory concentrations (sub-MICs) of juniper essential oil (EO), α-pinene, and sabinene on the quorum-sensing (QS)–mediated proteolytic and lipolytic properties of Pseudomonas fluor