Zobrazeno 1 - 10
of 151
pro vyhledávání: '"N surplus"'
Autor:
Sofía Stirling, Facundo Lussich, Gastón Ortega, Alejandro La Manna, Ana Pedemonte, Jorge Artagaveytia, Gabriel Guidice, Santiago Fariña, Pablo Chilibroste, Fernando Alfredo Lattanzi
Publikováno v:
Agrociencia Uruguay, Vol 28, Iss NE1, p e1243 (2024)
Uruguay's dairy can potentially enhance milk productivity competitively, but intensification risks elevating nitrogen (N) surplus, heightening environmental concerns. This study quantified farm-gate N inputs and outputs, calculating N surplus (input-
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e74ba45e79364b169277fb5d94498088
Publikováno v:
Agriculture, Vol 14, Iss 3, p 439 (2024)
Quantifying potential reductions in environmental impacts for multi-crop agricultural production is important for the development of environmentally friendly agricultural systems. To analyze the spatial differences in the potential reduction in nitro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bd6806b26bb24a27a75e53ce74053de0
Autor:
Jun XIE, Blagodatskaya EVGENIA, Yu ZHANG, Yu WAN, Qi-juan HU, Cheng-ming ZHANG, Jie WANG, Yue-qiang ZHANG, Xiao-jun SHI
Publikováno v:
Journal of Integrative Agriculture, Vol 21, Iss 11, Pp 3345-3355 (2022)
Crop straw return after harvest is considered an important way to achieve both agronomic and environmental benefits. However, the appropriate amount of straw to substitute for fertilizer remains unclear. A field experiment was performed from 2016 to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4bd410503d094041b3c050471978b1cf
Publikováno v:
Journal of Integrative Agriculture, Vol 20, Iss 8, Pp 2090-2099 (2021)
Increasing nitrogen (N) rate could accelerate the decomposition of crop residues, and then improve crop yield by increasing N availability of soil and N uptake of crops. However, it is not clear whether N rate and plant density should be modified aft
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dc51123d62f44525b6e40bc2d443b48d
Publikováno v:
Agriculture, Vol 13, Iss 3, p 694 (2023)
Systematic evaluation of nitrogen (N) application in multi-crop production and its environmental impacts are of great significance for sustainable development of agriculture. Previous studies have focused on the evaluation of grain crops at the natio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/71c0e8d0f7ac42da83c3471760c9cc0a
Autor:
Changlu Hu, Victor O Sadras, Zhaodong Wang, Wenting Du, Xiaoxiao Lei, Maolin Yang, Longcai Zhao, Panxin Zhang, Junmei Liu, Guoyan Lu, Xueyun Yang, Shulan Zhang
Publikováno v:
Environmental Research Letters, Vol 18, Iss 6, p 064031 (2023)
Seeking food security, contemporary Chinese agriculture has followed a trajectory of overfertilization and associated environmental problems, hence the need for nitrogen-balancing practices that do not compromise yield and quality. Here we present a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2d111e728fce45abbe460f47c9c30fb6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.