Zobrazeno 1 - 10
of 56
pro vyhledávání: '"N Gnanou-Besse"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Thomas Meheut, S.J. Forsythe, N. Gnanou Besse, Laurent Guillier, Timothy C. Ells, R. Bennour Hennekinne, E. Jackson, L. Fazeuilh
Publikováno v:
Letters in Applied Microbiology. 66:496-505
Cronobacter is a ubiquitous Gram‐negative pathogen bacterium capable of surviving in low water activity environments, in particular powdered infant formula (PIF). Seven Cronobacter strains representing four different species (C. sakazakii, n = 4; C
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Pierre Colin, N. Gnanou Besse
Publikováno v:
Journal of Rapid Methods and Automation in Microbiology. 12:83-105
Listeria monocytogenes is recognized as a serious foodborne pathogen in humans. However, an adequate enumeration method is still lacking for the examination of food products which are usually contaminated at low levels, < 100 CFU g−1. The improveme
Autor:
N Gnanou-Besse, G Salvat, V Leclerc, M-L De Buyser, B Lombard, F Gauchard, Bruno Garin-Bastuji, M Poumeyrol, C Lahellec, A Brisabois, B Dufour
Publikováno v:
Livestock Production Science. 76:195-202
Different pathogenic microorganisms can occasionally be detected in meat and milk products (Brucella, Clostridium botulinum, Salmonella, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Shiga toxin-producing Escherichia coli, Campylobacter, etc.). To m
Autor:
N. Gnanou Besse
Publikováno v:
Food Microbiology. 19:221-234
Listeria monocytogenes is well recognized as a serious foodborne pathogen in humans. However, the performance of methods for detection and enumeration may be altered by large amounts of stressed cells within the L. monocytogenes population. Many resu
Publikováno v:
Letters in applied microbiology. 60(5)
UNLABELLED The food safety criteria that have been incorporated in European regulation (EC) No2073/2005 (Official Journal of the European Union L, 338, 2005, 1), for Listeria monocytogenes in ready-to eat (RTE) foods, specify a maximum allowable conc
Autor:
N. Gnanou Besse, V. Lafarge
Publikováno v:
Food Microbiology. 18:669-676
A new and simple analytical method has been developed to quantify low levels (≤50 cfu g −1 ) of Listeria monocytogenes in soft cheese. The technique allows the analysis of 1 g of cheese instead of 0·1 g or 0·01 g using the ISO 11290-2 standard
Publikováno v:
Journal of Applied Microbiology
Journal of Applied Microbiology, Wiley, 2000, 89 (6), pp.944-950. ⟨10.1046/j.1365-2672.2000.01195.x⟩
Journal of Applied Microbiology, Wiley, 2000, 89 (6), pp.944-950. ⟨10.1046/j.1365-2672.2000.01195.x⟩
The influence of supplementing the culture medium with magnesium sulphate, D-glucose, L-cysteine, catalase or lithium chloride, of incubation temperature and of oxygen availability on the recovery of salt- or acid-damaged Listeria monocytogenes, was
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::4c17ab3d79e1c6ee855696a4715fa537
https://hal-agroparistech.archives-ouvertes.fr/hal-03088700
https://hal-agroparistech.archives-ouvertes.fr/hal-03088700