Zobrazeno 1 - 10
of 933
pro vyhledávání: '"Mycotoxin contamination"'
Publikováno v:
Journal of Food Protection, Vol 87, Iss 9, Pp 100340- (2024)
Cassava is the second most important staple food crop for Uganda and is prone to contamination with mycotoxins. This study aimed at understanding the current agricultural practices, their potential influence on mycotoxin occurrence, as well as assess
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/40e60da2d2014b65a1c62f3a65b6fde0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 8, Pp e28361- (2024)
Mycotoxins, harmful compounds produced by fungal pathogens, pose a severe threat to food safety and consumer health. Some commonly produced mycotoxins such as aflatoxins, ochratoxin A, fumonisins, trichothecenes, zearalenone, and patulin have serious
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/376faf17d9cf474f85f92428c341a97d
Autor:
John Pouris, Foteini Kolyva, Spyridoula Bratakou, Chrysovalantou Argyro Vogiatzi, Dimitrios Chaniotis, Apostolos Beloukas
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 12, p 5046 (2024)
Fungi play an important and multifaceted role in the production and processing of food, influencing various stages from cultivation to consumption. This paper explores the complex relationship between fungi and food systems, highlighting their divers
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/872ad2b1f50e4cf1a32c17395d878a5e
Autor:
EFSA Panel on Additives and Products or Substances used in Animal Feed (FEEDAP), Vasileios Bampidis, Giovanna Azimonti, Maria de Lourdes Bastos, Henrik Christensen, Mojca Durjava, Birgit Dusemund, Maryline Kouba, Marta López‐Alonso, Secundino López Puente, Francesca Marcon, Baltasar Mayo, Alena Pechová, Mariana Petkova, Fernando Ramos, Roberto Edoardo Villa, Ruud Woutersen, Gabriele Aquilina, Henriqueta Louro, Luca Tosti, Montserrat Anguita, Jaume Galobart, Orsolya Holczknecht, Jordi Ortuño, Matteo Innocenti
Publikováno v:
EFSA Journal, Vol 21, Iss 12, Pp n/a-n/a (2023)
Abstract Following a request from the European Commission, EFSA was asked to deliver a scientific opinion on the safety and efficacy of the mixture of Sepiolite and Kieselguhr (diatomaceous earth) (Anpro) as a technological feed additive for all terr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bbbf57f73eb94647bb64ae8623405b41
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 12, Iss 3, p 567 (2024)
Mycotoxins are carcinogenic, teratogenic and mutagenic toxic compounds produced by some filamentous fungi, which are extremely harmful to corn, rice, wheat, peanut, soybean, rapeseed and other grain and oil crops, and seriously threaten environmental
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f0b9e8d0274844c3b0f15c8c5735b7c2
Autor:
Guangfei Wei, Bo Zhang, Yichuan Liang, Zhaoyu Zhang, Conglian Liang, Lan Wu, Huatao Yu, Yongqing Zhang, Shilin Chen, Linlin Dong
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 9, Pp e19796- (2023)
Medicinal and edible seed Semen Persicae is susceptible to mycotoxin and fungal contamination. However, the occurrence of mycotoxin contamination and fungal infection is still unclear. In this paper, ultra-high performance liquid chromatography-tande
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ec00e249844f4a5dae932c68220290ec
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.