Zobrazeno 1 - 10
of 221
pro vyhledávání: '"Monofloral honey"'
Autor:
Cosimo Taiti, Giorgia Guardigli, Simone Babbini, Elettra Marone, Elisa Masi, Diego Comparini, Stefano Mancuso
Publikováno v:
Advances in Horticultural Science, Vol 37, Iss 3 (2023)
This article focuses on the comprehensive characterization of Italian honeys using various physico-chemical analyses and their volatile organic compounds (VOCs) fingerprint obtained through the PTR-ToF-MS technology. Honey characteristics, including
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/17f86839b5d84f59b39eb0394b5b56c0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Admassu Addi, Tura Bareke
Publikováno v:
Food Science & Nutrition, Vol 9, Iss 9, Pp 4998-5005 (2021)
Abstract The study was conducted to identify and characterize the monofloral honey types found in the Gesha‐Sayilem forest. A total of 15 honey samples were collected during the honey flow seasons. For honey pollen analysis, the method recommended
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a46c115bbde24b2396cff1c6200dd4ea
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 39, Iss 4, Pp 273-280 (2021)
Honey, a natural healing agent and a sweet food, has been used since ancient times. A honey sample could possess many biological activities depending on its chemical composition. The amount and the diversity of these minor components of honey mainly
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2319afb843f94ba5b939a535f0c173ec
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Food and Bioprocess Engineering, Vol 4, Iss 1, Pp 43-52 (2021)
The present study provides an analysis of physicochemical, biochemical, and rheological properties of four types of monofloral honey: Ziziphus, Thymus, Astragalus, and Alfalfa. Physicochemical (palynology, moisture, pH, free acidity, insoluble solid,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/50b4269a419b48aaa16e99be4f6eeb1d
Autor:
Suhesti Eni, Zalizar Lili, Triwanto Joko, Ervayendri Ervayendri, Hendroko Setyobudi Roy, Tri Waskitho Nugroho, Tarik Ibrahim Jabal, Maftuchah Maftuchah, Hadinoto Hadinoto, Vincēviča-Gaile Zane, Tonda Rusli, Anggara Ari, Hartono Rudi, Utami Lestari Sri, Agung Pakarti Trias
Publikováno v:
E3S Web of Conferences, Vol 374, p 00012 (2023)
This study aimed to analyze the quality of Apis mellifera-produced honey generated from 6 mo old Acacia crassicarpa nectar at 28 d harvest period. The tests referred to the procedures required by the Indonesia National Standard (SNI) 8664-2018. The q
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/df60ce51d14342bdbd03beb7a43d49fe
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 38, Iss 3, Pp 179-184 (2020)
The paper describes the determination of riboflavin and thiamine in the best-selling types of 13 raw and 8 commercial monofloral and multifloral honeys originating from Serbia. It was found that there is a difference in average riboflavin and thiamin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c236012f8b6b49b49bcf0250f7727b6e