Zobrazeno 1 - 10
of 200
pro vyhledávání: '"Monastrell"'
Autor:
José García García, Pascual Romero Azorín, Benjamín García García, Begoña García Castellanos, Pablo Botía, Josefa María Navarro
Publikováno v:
Agronomy, Vol 13, Iss 8, p 2046 (2023)
The use of rootstocks and clones with different vigor and sensitivity to water deficit is an important and useful agronomic tool for vineyard management. It is essential to search for systems and strategies that maximize efficiency and productivity i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/faaa3ef8bfe3490a8484596891238fa0
Autor:
Alejandro Martínez-Moreno, Eva Pérez-Álvarez, Ramon López-Urrea, Diego Intrigliolo, M. Reyes González-Centeno, Pierre-Louis Teissedre, Rocío Gil-Muñoz
Publikováno v:
OENO One, Vol 56, Iss 1 (2022)
Two of the main challenges of Mediterranean viticulture is low water quality and the risk of increasing concentrations of mineral salts in the root zone. This work was undertaken to study the impact of saline deficit irrigation on grape and wine phen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0d7aecfe0d004304b0846555ebc84c60
Publikováno v:
Agronomy, Vol 13, Iss 2, p 433 (2023)
The present study aims to analyze the physiological and agronomical response to drought among seven local and traditional field-grown Monastrell clones (4, 94, 188, 360, 276, 372, and 373) over four seasons (2018–2021) under optimum irrigation cond
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5c65a55216ee4ab5945955cd4fe2b0ca
Publikováno v:
Agronomy, Vol 12, Iss 12, p 3213 (2022)
Vineyards in southeastern Spain, although subjected to a semi-arid climate, generate multiple environmental and socioeconomic benefits. However, they have an uncertain future, mainly due to the price of grapes, as well as the limited water resources
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/046114376d3440d5ba96a71f2af3d68d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
R. Gil-Muñoz, J. D. Moreno-Olivares, D. F. Paladines-Quezada, J. A. Bleda-Sánchez, A. Cebrían-Pérez, M. J. Giménez-Bañón, J. I. Fernández-Fernández
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 8 (2021)
One way in which the wine sector is reacting to the challenge of climate change is to develop plant material that is adapted to the new conditions. Such a strategy will allow the continuation of quality viticulture in traditional winemaking areas tha
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9e18e09a597b4ada8ad472af5afc6c95
Autor:
Hanán Issa-Issa, Luis Noguera-Artiaga, María Mora, Ángel A. Carbonell-Barrachina, David López-Lluch
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 11, p 2651 (2021)
Fondillón is a naturally sweet red wine, protected within the Alicante Denomination of Origin (Alicante, Spain) and recognized by the European Union in its E-Bacchus database. The aims of this study were (i) to evaluate the degree of consumer accept
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/32c6fc2f50a444a5a5608ba2434a470a
Publikováno v:
Plants, Vol 10, Iss 12, p 2585 (2021)
Monastrell grapevines grafted on the rootstocks 140Ru, 1103P, 41B, 110R, and 161-49C were subjected to regulated deficit irrigation (RDI) and partial root-zone irrigation (PRI). We analyzed the effects of the rootstock and irrigation method on the ph
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ca9277da64744218a50a2d6d243ab762
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.