Zobrazeno 1 - 10
of 165
pro vyhledávání: '"Minimally processed foods"'
Autor:
Amanda F. de Sousa, Jéssica de O. Campos, Débora K. da S. Oliveira, Jéssica G. Pereira, Márcia J. do E. Santo, Viviane de O. N. Souza, Aiany C. Simões-Alves, João H. Costa-Silva
Publikováno v:
Obesities, Vol 4, Iss 3, Pp 353-364 (2024)
(1) Background: We aimed to associate the degree of food processing with blood pressure levels in adult women. (2) Methods: A cross-sectional study was carried out on 85 adult women. The participants were subdivided into three groups: normal weight (
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6b057c4ba8d340afb9055e2c3c849a4a
Autor:
Yuke Yang, Yan Gao, Xiangren Yi, Yining Hu, Liangyu Zhao, Lu Chen, Wenze Sui, Shuoqin Zhang, Sen Ma
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
IntroductionThe purpose of this study was to explore the associations between ultra-processed foods (UPF), unprocessed or minimally processed foods (UMFs) with the quality of life (QoL) in Chinese adolescents.MethodsThe study included a baseline surv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3dcc8d1a218b4c90b672c7d8765d454f
Autor:
Karina HUERTA-VERA, Adriana CONTRERAS-OLIVA, Ma. de Lourdes ARÉVALO-GALARZA, Enrique FLORES-ANDRADE, Ma. Bernardita PÉREZ-GAGO, Diana P. USCANGA-SOSA
Publikováno v:
Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, Vol 52, Iss 3 (2024)
The aim of this study was to apply osmotic dehydration (OD) to produce minimally processed chayote (Sechium edule (Jacq.) Swartz) slices. Thus, the effect of osmotic solution concentration, temperature, processing time, and vacuum pulse application o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/68153432927a4001989199577314a674
Autor:
Paraskevi Detopoulou, Despoina Levidi, Olga Magni, Vassilios Dedes, Milia Tzoutzou, Evaggelia Fappa, Aristea Gioxari, Georgios Panoutsopoulos
Publikováno v:
Public Health Nutrition, Vol 27 (2024)
Abstract Objective: Ultra-processed foods (UPF) and minimally processed foods (MPF) consumption are differentially connected to adiposity and possibly body composition. Phase angle (PhA) originates from bioelectrical impedance analysis (BIA) and is
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e22a43336fcd4c5fa6cdb29d92a1b6b8
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 11, Iss 12, p 2990 (2023)
While food markets and food production chains are experiencing exponential growth, global attention to food safety is steadily increasing. This is particularly crucial for ready-to-eat products such as fresh-cut salads and fruits, as these items are
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/779e7573607b4394b85cbe5099895ae5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
UMYU Journal of Microbiology Research, Vol 7, Iss 1 (2022)
Minimally processed foods are widely consumed in Kaduna, Nigeria and the world at large. However, poor quality control during their processing make them prone to contamination by enteropathogens known to possess multiple virulence genes, possibly cau
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/917fa961b0194335a5c06e8f677eb55b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.