Zobrazeno 1 - 10
of 272
pro vyhledávání: '"Mineral compositions"'
Experimental study on the sandstone abrasiveness via mineral composition and microstructure analysis
Publikováno v:
Petroleum, Vol 10, Iss 3, Pp 440-445 (2024)
Rock abrasiveness is an important factor affecting the tool's lifetime and efficiency in breaking a rock. Characterizing rock abrasiveness helps in the design, optimization, and mean-life prediction of tools. X-ray diffraction, cast thin section anal
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/66235ec1840446b6acd0cdfcd4e509a9
Publikováno v:
Xibei zhiwu xuebao, Vol 44, Iss 4, Pp 644-653 (2024)
Abstract [Objective] This study aims to evaluate the nut traits of the dominant varieties of Pingou hybrid hazelnuts cultivated in the northern Anhui and analyze the suitability of the varieties for processing, to provide a basis for the select
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c40e9a3188b94abda57ea494b25abfd6
Autor:
Mohsen Kazemi
Publikováno v:
AMB Express, Vol 13, Iss 1, Pp 1-8 (2023)
Abstract Different agricultural crop wastes (ACW) such as mesocarps (peel) are annually produced after consuming their edible parts in the world without any scientific information about their nutritional potential. Therefore, a study was conducted to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7afd6055ce004799a988795e633253fa
Publikováno v:
Minerals, Vol 14, Iss 9, p 904 (2024)
Although boron (B) is widely applied as a paleosalinity indicator for ancient lakes, the occurrence and geological controls of B enrichment in salinized lacustrine organic-rich shale (SLORS) are poorly understood. This study addresses this issue by c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ec071812ba1e49d1912b6269547d3fe0
Autor:
Hamit Koksel, Zeynep Hazal Tekin-Cakmak, Sena Oruc, Gozde Kilic, Kubra Ozkan, Buket Cetiner, Osman Sagdic, Francesco Sestili, Abderrazek Jilal
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 2, p 326 (2024)
Although the Med-Diet is a healthy diet model, it is affected by current dietary habits. Therefore, new foods with improved nutritional value should be developed to respond to the needs of people following the Med-Diet. This study was focused on deve
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/31ffcacbfa9443238ebae92aff5a3255
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
N. M. Uzoekwe, C. E. Ezenwajiugo
Publikováno v:
Journal of Applied Sciences and Environmental Management, Vol 27, Iss 4 (2023)
Piper guineense leaves were studied for their phytochemical, proximate, and mineral content. Standard methods, such as elemental determination with an atomic absorption spectrophotometer and Flame Photometry, were used for the analyses. The carbohydr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9d7851bdf87b4f1a96714a10227b44c9