Zobrazeno 1 - 10
of 19
pro vyhledávání: '"Milijašević, Milan P."'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Vesković-Moračanin Slavica, Stefanović Srđan, Borović Branka, Nastasijević Ivan, Milijašević Milan, Stojanova Monika, Đukić Dragutin
Publikováno v:
Acta Agriculturae Serbica, Vol 27, Iss 53, Pp 49-55 (2022)
The aim of this study was to monitor the production of biogenic amines by 156 selected lactic acid bacteria (LAB) strains isolated from Serbian traditionally fermented sausages and cheeses. The method for the determination of biogenic amines is liqui
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/eb783e3dbd6944b79f133f3e8998b497
Autor:
Babić-Milijašević Jelena, Milijašević Milan, Lilić Slobodan, Đinović-Stojanović Jasna, Borović Branka, Jovanović Jelena, Nikolić Aleksandra
Publikováno v:
Biotechnology in Animal Husbandry, Vol 37, Iss 3, Pp 213-222 (2021)
The aim of this research was to monitor changes of selected sensory properties and instrumental colour parameters (L*, a*, b*) of vacuum-packaged cold-smoked common carp (Cyprinus carpio) and cold-smoked bighead carp (Hypophthalmichthys nobilis) fill
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5a5bab40311a4ab689c09a419d142640
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lilić Slobodan, Babić Jelena, Borović Branka, Spalević Ljiljana, Maslić-Strižak Danka, Pavlović Miloš, Milijašević Milan
Publikováno v:
Biotechnology in Animal Husbandry, Vol 32, Iss 4, Pp 383-391 (2016)
The aim of this paper was to examine sensory properties and instrumentally measured colour of dry pork produced with less amount of sodium chloride. Trial was consisted from five batches, two control and three experimental. Pork from control group wa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9b1ccd6d60974f51ad17824f908c90de
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Babić Jelena A., Dimitrijević Mirjana R., Milijašević Milan P., Đorđević Vesna Ž., Petronijević Radivoj B., Grbić Slaven M., Spirić Aurelija T.
Publikováno v:
Hemijska Industrija, Vol 68, Iss 1, Pp 69-76 (2014)
The purpose of food packing in modified atmosphere is to extend its sustainability by preventing both biochemical processes and growth of spoilage bacteria. Gases or their mixtures which are mostly used in the modified atmosphere food packing tech
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/24dc9437a1cc4ac78c4b2522e39e6684
Autor:
Petronijević Radivoj B., Matekalo-Sverak Vesna F., Spirić Aurelija T., Vuković Ilija K., Babić Jelena A., Milijašević Milan P., Trbović Dejana K.
Publikováno v:
Hemijska Industrija, Vol 68, Iss 6, Pp 781-791 (2014)
The aim of this research was to develop a novel colorimetric method based on mathematical models, by multiple linear regression (MLR), from the CIE L*a*b* measurements and data of the HPLC determination of food colorants. Calibration set of 10 produc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f460c6a87a58418d8fcfba2fd81be88a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Milijašević Milan, Babić Jelena, Spirić Aurelija, Jovanović Jelena, Lakićević Brankica, Borović Branka, Baltić Milan Ž.
Publikováno v:
Veterinarski Glasnik, Vol 65, Iss 5-6, Pp 375-384 (2011)
Today, food must be healthy, subjected to minimal processing, and attractively packaged, as the expectations of consumers are ever higher. Consumers are highly sensitive to the use of additives in the food industry. There is a constant demand for
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c2851b77e49c4eca8c9038f51b742e2e