Zobrazeno 1 - 10
of 526
pro vyhledávání: '"Microwave assisted extraction (MAE)"'
Autor:
Kanza Saeed, Muhammad Farhan Jahangir Chughtai, Adnan Khaliq, Atif Liaqat, Tariq Mehmood, Muhammad Zubair Khalid, Emery LengeMukonzo Kasongo
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 27, Iss 1, Pp 909-926 (2024)
Kalanchoe pinnata (Lam.) Pers. is an ethnomedicinal plant known for its antioxidant, antibacterial, and therapeutic potential. The current study was an effort to explore the impact of extraction technique on the phytochemical, antioxidant, and antiba
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1cbb254f2a014a7ea56691aed6f6094f
Publikováno v:
Advances in Sample Preparation, Vol 12, Iss , Pp 100131- (2024)
The emergence of tecnhiques such as microwave-assisted extraction (MAE), enzyme-assisted extraction (EAE), ultrasounds-assisted extraction (UAE), and pressurized liquid extraction (PLE) has brough many benefits but their single use does not guarantee
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c8cfa84ebf3743a588105c59ed601199
Autor:
Muhammad Zubair Khalid, Hafiza Saima, Muhammad Tahir Nadeem, Kanza Saeed, Muhammad Sajid Arshad, Waseem Khalid, Hamad Rafique, Muqaddas Fatima, Tawfiq Alsulami, Abdulhakeem Alzahrani
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 8 (2024)
The demand for clean-label products continues to rise, as consumers increasingly prioritize natural and transparent ingredient lists. Natural substances are generally deemed safe for consumption by consumers. This study was focused on the development
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/22d5056e42b74631baba51bc34e67731
Autor:
Konstantina Theodora Laina, Christina Drosou, Chrysanthos Stergiopoulos, Panagiota Maria Eleni, Magdalini Krokida
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 23, p 5773 (2024)
This study presents the synergistic application of ultrasound- and microwave-assisted extraction (UAE–MAE) as a novel and efficient method for recovering bioactive compounds from the medicinal plants oregano, rosemary, Hypericum perforatum, and cha
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/152c48c1042947d5a1d383b4ce8ce583
Publikováno v:
JPSCR: Journal of Pharmaceutical Science and Clinical Research, Vol 8, Iss 3, Pp 385-393 (2023)
Ikan gabus (Channa striata) memiliki kadar protein yang tinggi dengan kandungan utamanya adalah albumin. Sehingga diperlukan metode dan kondisi ekstraksi yang sesuai agar mendapatkan rendemen dan kandungan albumin yang optimal. Penelitian ini bertuju
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fe817b7075e24d1bbb10b6ec581f7b70
Publikováno v:
Jurnal Kimia Sains dan Aplikasi, Vol 26, Iss 7, Pp 268-275 (2023)
This research focuses on synthesizing cellulose from corn husks using microwave-assisted extraction (MAE), which aims to produce cellulose from corn husks through liquefaction, delignification, and bleaching processes. The total time required is only
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cfd00cad1bcb46f0b3fdc6b3adda2926
Autor:
Fitri Amelia, Hesty Parbuntari, Iryani, Ikhwan Resmala Sudji, Sherly Rahmayani, Andini Novita Ramadhani, Shilvira Ananda
Publikováno v:
Informatics in Medicine Unlocked, Vol 47, Iss , Pp 101509- (2024)
Terminalia Catappa fruits are recognized for their use in diabetes treatment, yet the mechanism by which they inhibit diabetes-related enzymes remain largely undefined. This study aimed to elucidate the therapeutic potential and interactions of T. ca
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/348e57bd2f33498283f952655c8c707a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.