Zobrazeno 1 - 10
of 300
pro vyhledávání: '"Mesona chinensis"'
Autor:
Huilin Yang, Xiaojuan Song, Xiaofang Huang, Bilian Yu, Cuiqing Lin, Jialin Du, Jiehui Yang, Qing Luo, Jingwen Li, Yinshan Feng, Ruoting Zhan, Ping Yan
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 21, p 3383 (2024)
Mesona chinensis Benth. (or Platostoma palustre (Blume) A. J. Paton), an edible and medicinal plant, is the main ingredient in black jelly, Hsian-tsao tea, and beverages, and its processed products are popular in China as well as in Southeast Asian c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2c0a9404e66944f38e7263be4fee099c
Publikováno v:
Current Research in Food Science, Vol 8, Iss , Pp 100665- (2024)
Starch is a major dietary carbohydrate, but its digestion properties need to be improved. Mesona chinensis polysaccharides (MCPs) had a unique function in improving the flocculation performance of starch. This study investigated the effects of adding
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/934e06c1a29c4905965cb5db3e781bcc
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 7, p 1134 (2024)
Mesona chinensis, in Thai called Chao Kuay and in Chinese Hsian-tsao, belongs to the Lamiaceae family. This herbal plant grows widely in Southern China, Taiwan (China), Malaysia, the Philippines, Indonesia, Vietnam, and Thailand. The Mesona plant is
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7fbfd24087d14b71a8c881e9fdbe2842
Publikováno v:
Shipin Kexue, Vol 44, Iss 4, Pp 48-56 (2023)
The effects of different concentrations (0–0.10 mg/mL) of Mesona chinensis Benth polysaccharide (MCP) on the physicochemical properties (potential, particle size, surface hydrophobicity, and sulfhydryl groups), structural properties (determined by
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9584a8488a214bb5876c09f53021f3b7
Publikováno v:
Shipin yu jixie, Vol 38, Iss 11, Pp 168-175 (2022)
Objective: This study focused on improving the extraction rate and application of Mesona chinensis polysaccharide (MCP). Methods: MCP was obtained from fresh M. chinensis by thermally alkaline extraction, protein removal by trichloroacetic acid and p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8f66bf42cfd544e585dab889b138bdb2
Publikováno v:
Journal of Plant Interactions, Vol 17, Iss 1, Pp 779-788 (2022)
To study the effects of light quality and salt stress on RNA editing of Mesona chinensis Benth (MCB) chloroplast genome, the RNA editing sites in the MCB chloroplast protein-coding genes were predicted and then partially verified by PCR and RT-PCR. M
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f4fd0e8ebb3a4488bdfe305552f402e8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.