Zobrazeno 1 - 10
of 16 608
pro vyhledávání: '"Medlar, A"'
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 22, Iss , Pp 101334- (2024)
Mespilus germanica L., commonly known as medlar, is one of two species of the Rosaceae family. The medlar plant has a long history of use in gastronomy and healthcare. Medlar waste is used to extract hazardous heavy metals from contaminated water. Th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f13917c94e24c0f9d9c5d7afcd6fa68
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
OKSAL, HATICE DIĞDEM1 digdem.oksal@ozal.edu.tr
Publikováno v:
Plant Protection Science. 2024, Vol. 60 Issue 1, p31-40. 10p.
Autor:
Hatice Diğdem Oksal
Publikováno v:
Plant Protection Science, Vol 60, Iss 1, Pp 31-40 (2024)
Hop stunt viroid (HSVd) infects various plants such as citrus, hop, almond, grapevine, pear, plum, peach, mulberry, fig, and pistachio. Medlar trees in an orchard in Malatya province of Türkiye were surveyed for the presence of HSVd in 2021. Twenty
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b02c6ce5553c4ebaabf0f48604029a62
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Topak, Fatıma1, Akalin, Mehmet Kuddusi1 mehmetakalin@karabuk.edu.tr
Publikováno v:
BioResources. 2023, Vol. 18 Issue 2, p3144-3159. 16p.
Autor:
Yıldız, Elif1 elifyildiz@uludag.edu.tr, Sinir, Gülşah Özcan2, Aykas, Didem Peren3, Gürbüz, Ozan2
Publikováno v:
GIDA: The Journal of Food. 2023, Vol. 48 Issue 5, p1021-1035. 15p.
Publikováno v:
Discover Sustainability, Vol 5, Iss 1, Pp 1-10 (2024)
Abstract This publication presents the biochemical components, the botanical characteristics, and the significance of African medlar to human nutrition and developments on the fruits’ uses in biotechnology and the food industry. African wild medlar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/286ca501e10e4a98b637562a8056a590
Autor:
Sadeghinejad, Zeinab1 (AUTHOR), Erfani‐Moghadam, Javad1 (AUTHOR) j.erfani@ilam.ac.ir, Khadivi, Ali2 (AUTHOR) a-khadivi@araku.ac.ir
Publikováno v:
Food Science & Nutrition. Jun2022, Vol. 10 Issue 6, p1988-1993. 6p.
Autor:
Fatıma Topak, Mehmet Kuddusi Akalın
Publikováno v:
BioResources, Vol 18, Iss 2, Pp 3144-3159 (2023)
The pyrolysis of medlar seeds was performed at 350, 450, 550, and 650 °C with and without K2CO3, MgO, and expanded perlite (10 wt%). The maximum dichloromethane extract yield (6.70 wt%) was obtained at 450 °C in the pyrolysis experiments without ca
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2f1d755a499840b688c5e52d39c18447